18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSalvamontiștii gorjeni, solicitați să caute un tânăr înecat în Hunedoara

Salvamontiștii gorjeni, solicitați să caute un tânăr înecat în Hunedoara

La solicitarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, salvatori acvatici si scafandri din cadrul serviciilor Salvamont-Salvaspeo din județele Gorj, Mureș, Harghita și Hunedoara participă ca resursă de sprijin pentru căutarea trupului persoanei înecate în lacul de la Sântămăria Orlea de lângă Hațeg.

Victima a fost căutată de scafandri timp de două zile

Victima a fost căutată de scafandri timp de două zile, dar datorita suprafeței mari a lacului și vizibilității reduse, căutările au rămas fără rezultat, situație în care s-a apelat la salvatorii acvatici din cadrul serviciilor Salvamont.
Structurile Salvamont-Salvaspeo sunt singurele din țară care dețin cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apa a persoanelor, detectoare bazate pe inteligenta artificiala.

Există cinci servicii Salvamont care dețin astfel de aparate

În prezent există cinci servicii Salvamont care dețin astfel de aparate, respectiv cele din Gorj, Harghita, Mureș, Neamț și Brașov. În mai puțin de un an de când au întrat în dotarea salvatorilor, detectoarele au găsit 4 victime în toate cele patru situații în care au fost solicitate în căutări care au durat între 5 min și 3 ore.

„Chiar dacă menirea noastră este de a salva oameni, cu sprijinul Consililor judetene, am acceptat sa ne pregătim și dotam corespunzător și pentru astfel de situații, pentru a veni în sprijinul familiilor care trec prin aceste tragedii și care mai au doar o singura dorința , sa își poată îngropa creștinește pe cel înecat. De asemenea, localizarea victimei permite timpi mai scurți de intervenție a scafandrilor și, implicit, de expunere la riscuri”, conform Salvamont România.

Citeşte şi: Gorj: Tânără de 20 de ani, bătută de un băiat de 15 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS