18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCâțiva mineri au început greva foamei în fața CEO

Câțiva mineri au început greva foamei în fața CEO

UPDATE: Numărul greviștilor foamei de la sediul Complexului Energetic Oltenia a crescut pe parcursul zilei la opt. Alți angajați ai Carierei Jilț Nord s-au alăturat de azi-dimineață colegilor lor care au intrat în greva foamei.

Ştirea iniţială: Câțiva mineri au început luni greva foamei la Târgu Jiu, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Ortacii provin de la Cariera Minieră Jilț Nord.

Aceștia solicită un număr de 40 salarii compensatorii în caz de concedieri colective, 4 ani venit de completare și deblocarea exproprierilor.
„Am intrat în greva foamei. Nu suntem de acord cu propunerea administrației de a acorda numai 12 salarii compensatorii în loc de 40 în cazul unor programe de concedieri colective. Vrem și 4 ani venit de completare în loc de 2 ani, la plecarea din companie. Mai cerem și aprobarea Hotărârii de Guvern pentru exproprierile de la Cariera Jilț Nord.

Suntem în zile libere sau în concediul de odihnă. Așteptăm ca administrația să vină să stea de vorbă cu noi, să prezinte soluții de rezolvare. Ne vom strânge din ce în ce mai mulți”, a declarat Marius Cărălin Berca, miner la Cariera Jilț Nord, unul dintre protestatari.

Citeşte şi: Dolj: Aproape 9.000 de elevi participă la simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS