15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmbulanță performantă pentru Salvamont Gorj

Ambulanță performantă pentru Salvamont Gorj

Până la finalul acestei luni va intra în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj o nouă ambulanță de intervenție în teren montan cu capacitate de transport accidentați.

lângă dotarea medicală, targa, defibrilator, monitor de funcții vitale, sistem oxigen, aspirator de secreții, Salvamont vacuum, trusă medicală cu instrumentar și materiale sanitare; mașina va fi echipată cu materiale specifice de intervenție și salvare în zona montană, echipamente de radiocomunicații, precum și cu monitor și sistem de recepție a imaginilor transmise din dronele de căutare.

„Consiliul Județean Gorj a achiziționat în anul 2009 prima ambulanță omologată Salvamont din România, comanda realizată în Anglia, devenind un bun exemplu pentru celelalte județe.
Prin astfel de investiții UAT – Consiliul Județean Gorj dorește oferirea tuturor condițiilor necesare asigurării unor servicii de salvare montană, la cel mai înalt nivel profesional, mărindu-se astfel șansa de supraviețuire a celor accidentați pe munte și în alte locuri greu accesibile din județul nostru.
În anul trecut salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au avut 282 de intervenții, dintre acestea 31 fiind transportate direct la spital cu ambulanțele Salvamont, iar 53 fiind predate serviciilor SAJ sau SMURD.
Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont, împreună pentru siguranța dumneavoastră în munți!”, conform CJ Gorj.

Citeşte şi: Gorj: Anchetă după ce doi bărbați s-au răsturnat cu un tractor la Godinești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS