22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCel mai tânăr membru din echipa Salvamont Gorj are numai 19 ani

Cel mai tânăr membru din echipa Salvamont Gorj are numai 19 ani

Încă un salvator a intrat în echipa Salvamont Gorj. Acesta are numai 19 ani. Astfel, Serviciul Județean al Salvamont din cadrul Consiliului Județean Gorj își mărește echipa.

Încă un salvator a promovat testele pe care le-a susținut recent și va fi angajat la Serviciul Județean al Salvamont Gorj. Timp de doi ani de zile, bărbatul a activat ca voluntar. El a intrat în programul de pregătire, alături de colegii săi salvatori montani profesioniști. A promovat cu succes toate testele. Acum a primit și ultimul atestat care dovedește că este pregătit să participe la misiuni de salvare și recuperare de pe munte și nu numai.

Activitatea de pregătire va continua, având în vedere că personalul Serviciului Județean al Salvamont Gorj are specializări multiple, pentru intervenția în diferite medii, precum apă, peșteri, munte, zona urbană, inundații, căutări cu drone sau chiar acordarea primului ajutor”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Județean Salvamont din cadrul Consiliului Județean Gorj

Specializare permanentă

Continuă și cursurile de specializare pentru angajații Salvamont Gorj. Astfel, patru salvatori montani din Gorj vor avea și pregătire medicală. Cei patru angajați ai Serviciului Public al Salvamont Gorj au participat recent la un curs de pregătire la Centrul de specializare de la Argeș. Salvamontiștii respectivi vor fi abilitați să intervină și să acorde primul ajutor sau să aplice manevre medicale în mod autorizat.

Potrivit conducerii Salvamont Gorj, 90% din angajații Salvamont Gorj vor avea astfel pregătirea necesară pentru a interveni în misiuni de salvare. Mai sunt 2 salariați care au sarcini administrative, de birou. În rest, toți angajații sunt salvamontiști atestați. Din punct de vedere administrativ Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj dispune de unsprezece baze şi posturi de salvare și intervenție. Baze centrale Salvamont sunt în Târgu Jiu și Rânca. Posturile de intervenție salvamont din comunele:

  • Padeş,
  • Tismana,
  • Runcu,
  • Stăneşti,
  • Schela,
  • Bumbeşti Jiu,
  • Baia de Fier – Rânca Nord,
  • Baia de Fier – Peştera Muierilor,
  • Polovragi.

Dotări complexe

Baza centrală Salvamont Gorj este situată în centrul municipiului Târgu Jiu și a fost construită între anii 2001-2002 din fonduri alocate de către Consiliul Județean Gorj și o finanțare obținută de Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj prin programul MARR – Fondul de reconstrucție a zonelor miniere.

Baza dispune de spațiile corespunzătoare desfășurării activității curente și a celei specifice, dispunând de birouri, sala de şedințe și pregătire teoretică, magazii de echipamente, garaj, sală de întreținere și spălarea echipamentului, panou de căţărare indoor, punct de informare turistică, etc.

Baza deservește echipele de salvare montană, speologică și echipele de salvare speciale (complexe și acvatice) dispunând de echipamentele necesare de intervenție, salvare, prim ajutor, radiocomunicații, meteo precum și mijloacele de transport necesare (ambulanță 4×4 concepută special pentru salvarea montană-prima de acest gen din România, autoutilitare de intervenție salvamont, ATV, CUV, barcă cu motor, ambarcaţiuni speciale pentru râurile de munte, pentru peşteri, etc).

Citește și: Încă 7,46 milioane de lei de la CNI pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la Mănăstirea Tismana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS