25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFirmă amendată pentru poluarea albiei râului Galbenul

Firmă amendată pentru poluarea albiei râului Galbenul

Un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Novaci pe timpul executării unei misiuni de ordine şi siguranţă publică, având ca scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a constatat că pe Valea Galbenului din Baia de Fier, se desfășurau activități de exploatare silvică, iar materialul lemnos era depozitat pe malul și în albia râului Galbenu.

Jandarmii au identificat societatea comercială ai cărei lucrători efectuau debitarea materialului lemnos și au aplicat o sancțiune contravenţională în valoare de 4.000 de lei, conform prevederilor art. 63, lit. h din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru că au depozitat materialul lemnos pe malul și în albia râului Galbenu, iar rumegușul rezultat din debitarea acestuia a ajuns în albia râului.

„În situația în care observați fapte similare de încălcare a normelor legale în domeniul pescuitului și acvaculturii, vă recomandăm să sesizați aceste aspecte prin SNUAU 112 sau să vă adresați unui echipaj de jandarmi în vederea aplicării măsurilor legale.”, conform IJJ Gorj.

Citeşte şi: Parchetul European anunță confiscarea a 2,4 milioane de euro în România în cadrul unei anchete privind importurile de combustibil în Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS