13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutoritățile din Gorj au de recuperat 43.000 de lei după ce au dus un cal la operație

Autoritățile din Gorj au de recuperat 43.000 de lei după ce au dus un cal la operație

Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj are de recuperat aproape 10.000 de euro după ce un cal confiscat a fost dus la tratamente și la operație la un centrul specializat din țară.

Animalul a fost ridicat dintr-o gospodărie anul trecut. Nu era hrănit în mod corespunzător și era și rănit. A fost trimis la un centru din Bacău. Costurile cu întreținerea, tratamentele și operația au trecut de 43.000 de lei. Acum autoritățile încearcă să recupereze suma pe care o au de achitat.

Factura s-a întors, dar calul a rămas acolo. A fost ridicat anul trecut din Jupânești, dintr-o gospodărie. Nu era bine hrănit și avea o problemă la un picior. Ni s-a spus că are nevoie de operație, au urmat și tratamente pentru vindecare. Plus costurile cu întreținerea. Factura este de peste 43.000 de lei. Nu putem să suportăm toate aceste costuri și suntem obligați să le recuperăm de la proprietari. O să îi dăm în judecată și vedem unde se va ajunge”, a menționat Luis Popa, șeful Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

Autoritățile au confiscat mai multe animale tratate necorespunzător în gospodării

Zeci de animale din Gorj tratate necorespunzător de către stăpâni au ajuns anul trecut în adăposturi. Conform reprezentanților Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, peste 25 de animale au fost ridicate de la începutul anului și până în prezent din gospodării. Animalele erau tratate necorespunzător, nealimentate cum trebuie sau chiar bătute. În adăposturi au ajuns: cai, pisici, câini, rațe, gâște și chiar un porc.

„Nu ne așteptam să ridicăm atâtea animale tratate necorespunzător. Erau nehrănite sau chiar bătute. Le-am ridicat. Am fost solicitați de către poliție. Am ridicat cai, păsări precum rațe sau gâște, pisici, câini și un porc. Porcul erau într-o gospodărie din Bălești. Nu era îngrijit cum trebuie. Ajunsese într-o stare deplorabilă. L-am dus la adăpostul din Argeș. Medicul de acolo a vrut să îl ducă la București la RMN, dar porcul a murit înainte să fie dus la RMN. Adăposturi pentru câini sunt la Târgu Jiu, Rovinari și Orăștie cu care noi avem contracte. Porcii îi ducem în Argeș, caii în Bacău. Sper să avem cât mai puține intervenții în noul an”, a declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

Citește și: Avarie la o conductă de gaze din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS