13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Sanitarii Pricepuți” în 6 zone din Gorj

„Sanitarii Pricepuți” în 6 zone din Gorj

Concursul de Educație pentru Sănătate și Prim Ajutor pentru elevi „Sanitarii Pricepuți” a debutat săptămâna aceasta în 6 zone din Gorj.

Competiția este împărțită pe zone și centre de concurs unde au fost repartizate școlile gimnaziale. Au fost desemnate în total 6 zone:

  • zona Târgu Jiu, la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”;
  • zona Rovinari, la Școala Gimnazială numărul 1 din Rovinari;
  • zona Motru, la Clubul Elevilor;
  • zona Novaci, la Școala Gimnazială din oraș;
  • zona Târgu-Cărbunești, la Școala Gimnazială „George Uscătescu”;
  • zona Valea Amaradiei, la Școala Gimnazială Stejari.

Pentru etapa județeană se califică echipajul clasat pe primul loc la etapa zonală. Procesele verbale se vor aduce la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în perioada 19-26 aprilie.

Etapa județeană are loc pe 23 mai

Etapa Județeană a Concursului de Educație pentru Sănătate și Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuți” se va desfășura în data de 23 mai, la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, pentru nivelul gimnazial și liceal.

Se susțin două probe: teoretică și practică, punctajul final calculându-se ca medie aritmetică a notelor celor două probe. În acest an școlar, participă la etapa națională echipajul de nivel liceal clasat pe primul loc.

Pentru legitimarea membrilor echipajelor, la toate etapele concursului sunt necesare următoarele documente:

  • carnet de elev vizat pe anul școlar în curs;
  • tabel cu membri echipajului, înregistrat la unitatea școlară a echipajului.

Etapa Națională se va desfășura în iulie.

„Sanitarii Pricepuți” este singurul program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România. Acest program are la bază concursul „Sanitarii Pricepuți” organizat din anul 1962 de către Crucea Roșie Română, eveniment care a atras până în prezent peste 181.000 elevi și profesori ca participanți.

Concurs de comunicări științifice la biologie

De asemenea, la Târgu Jiu va avea loc și Concursul Național de „Comunicări științifice pentru elevii din clasele liceale la disciplina biologie”, etapa județeană. Aceasta se va desfășura în data de 28 martie, la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Proba de concurs începe la ora 9.00, elevii urmând să fie prezenți în centrul de examen la ora 8.30, având asupra lor CI/carnet de elev vizat pe anul în curs. La etapa județeană, prezentarea lucrărilor se face de către elevi, aceștia fiind însoțiți de profesorii coordonatori. Lucrările vor fi transmise electronic – word și PDF inspectorului școlar de biologie, pe adresa de email: [email protected], cu 10 ( zece) zile înainte de data stabilită pentru etapa județeană a acestui concurs.

Citește și: Contract de 6,5 milioane de euro pentru distribuția centralizată a alimentelor pentru elevi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS