22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAjutoare medicale și cotă de cărbune pentru angajații CEO

Ajutoare medicale și cotă de cărbune pentru angajații CEO

Noi negocieri sunt programate miercuri pentru Contractul Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Sindicatele și administrația companiei energetice se vor reuni de la ora 11.00 la sediul Direcției Miniere din Târgu Jiu. Se va discuta pe capitole, fiind avute în vedere temele care nu necesită o componentă financiară. Sindicatele sunt nemulțumite în momentul de față de propunerea de majorare a veniturilor, respectiv de puțin peste 5%.

Acest procent nu acoperă nici măcar inflația, după cum au precizat sindicaliștii. Liderii vor de altfel ca Ministerul Energiei să medieze negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă de la CEO. Este de precizat că din Comisia de Negociere vor face parte în premieră numai lideri din cadrul a două federații sindicale reprezentativ

Se acordă ajutoare pentru angajații bolnavi

Actualul Contract Colectiv de Muncă este semnat de lideri din patru federații sindicale. Două s-au desființat însă, iar Federația Națională Mine Energie și Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate „Univers” au reușit să obțină decizii de la instanță cu privire la reprezentativitate.

Tot miercuri, de la ora 10.30 de la sediul Sucursalei Miniere va avea loc și o ședință a Comisiei Mixte sindicate-administrație. Pe ordinea de zi se află aprobarea regulamentului pentru distribuirea ajutoarelor financiare către salariații cu boli grave. De asemenea, va fi stabilit și regulamentul pentru acordarea cotei de combustibil în acest an.

Nu în ultimul rând, vor fi acordate și ajutoare financiare angajaților cu boli grave și care au depus cereri în acest sens. Ajutoarele financiare se acordă în limita unui plafon de câteva mii de lei atât salariaților cu boli grave, cât și rudelor acestora. Sunt sute de salariați care sunt bolnavi și care se află sub tratamente sau care au nevoie să se opereze.

Citește și: Contract de 6,5 milioane de euro pentru distribuția centralizată a alimentelor pentru elevi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS