23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj180 de milioane de lei pentru rețeua de apă și canal din Târgu Jiu

180 de milioane de lei pentru rețeua de apă și canal din Târgu Jiu

Aparegio Gorj a alocat peste 180 de milioane de lei pentru lucrări de reabilitare la rețeaua de apă și canal din municipiul Târgu Jiu.

Suma acoperă și reabilitarea surselor din care este alimentat orașul. Astfel, se va avea în vedere execuția de rețele de apă și canalizare în Târgu Jiu, zona Sud-Est, inclusive stații de pompare și conducte de refulare. Bugetul este de aproape 61 de milioane de lei. Întreaga rețea de canalizare menajeră va fi reabilitată. Durata de execuție a lucrărilor este de 26 de luni.

Totodată, este aprobată suma de peste 62 de milioane de lei pentru execuția sistemelor de apă și canalizare și a stațiilor de pompare și refulare pentru zona de Nord-Est a orașului Târgu Jiu. Se are în vedere reabilitarea conductei magistrale pe tronsonul Iezureni – Casa de Cultură, strada Traian, reabilitarea și optimizarea conductelor de distributie secundare; extindere rețea de distribuție în cartierul Narciselor, extinderea rețelelor de canalizare mejnajeră și statii noi de pompare pentru transportul apelor uzate și conducte de refulare. Lucrările vor trebui să fie gata în 27 de luni de la data semnării contractului.  

Modernizări la cele patru surse de apă ape municipiului

Cele patru surse de apă ale orașului Târgu Jiu vor intra în modernizări. Aparegio Gorj a alocat suma de aproape 57 de milioane de lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor la surse și aducțiunile de apă ale municipiului Târgu Jiu. Acestea sunt: Runcu, Vâja-Clocotiş, Sohodol și Șușița.

Lucrările ar trebui să fie demarate la jumătatea acestui an, imediat ce vor fi gata proiectele. Proiectul va include printre altele toate documentele necesare pentru lucrări de construcție pentru: Sector 1: Sistem de alimentare cu apă Târgu Jiu, pentru care s-au propus următoarele lucrări:

  • Reabilitare sursa Șușița Verde;
  • Reabilitare sursa Runcu.
  • Reabilitare aducțiune sursa Șușița Verde-GA Dealul Târgului.

Conducta de aducțiune va fi din PEID de 560mm, în lungime totală de 5.985 m, inclusiv subtraversări. Se mai propune reabilitarea aducțiunii pentru sursa Vâja Clocotiș, camera de încărcare Runcu. Va fi înlocuită conducta de aducțiune pe o lungime de 3,2 kilometri, respectiv pe o lungime de peste 6,1 kilometri. Va mai fi reabilitată aducțiunea la sursa Sohodol-camera încărcare Runcu.

Conducta va fi înlocuită pe o lungime de 2,5 kilometri. Pentru toate obiectivele de investiție vor fi asigurate lucrările de montaj, automatizare și transmitere date, testare și punere în funcțiune, precum și monitorizarea, asistența tehnică și remedierea defectelor pe perioada garanției care este de 36 de luni. Cele trei mari proiecte sunt în faza de desemnare a constructorilor.

Citește și: Gorj: Bărbat reținut pentru profanare de morminte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS