20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampanie sterilizare și microcipări câini în trei localități gorjene

Campanie sterilizare și microcipări câini în trei localități gorjene


Se reiau campaniile de sterilizare a animalelor fără stăpân în Gorj. Este în pregătire o campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân din localitățile județului Gorj. După pauza din sezonul de iarnă, primăvara debutează cu reluarea campaniilor de sterilizări și microcipări pentru animalele cu sau fără stăpân.

Acțiunile sunt organizate de către Direcția pentru gestionarea deșeurilor și protecția animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj. Campania va avea loc pe parcursul lunii martie, în Rovinari, Telești și Câlnic. Vor mai fi incluse în campania și alte localități, dacă va fi nevoie. Cert este că între Direcția pentru gestionarea deșeurilor și protecția animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj și Primăria Rovinari există un plan de colaborare care vizează gestionarea animalelor fără stăpân. La nivelul orașului Rovinari există un adăpost de animale autorizat. Aici este infrastructura necesară pentru sterilizări, cazare, hrănire și tratamente pentru câinii fără stăpân. Colaborarea între cele două instituții a existat și în ultimul an, când au avut loc și alte campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân.

Servicii gratuite

Luis Popa, aflat la conducerea Direcției pentru gestionarea deșeurilor și protecția animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj, a declarat că populația va fi mobilizată cu ajutorul autorităților locale pentru a se prezenta cu animalele la sterilizat. Va fi disponibilă o caravană cu un laborator mobil. Aici vor fi disponibile serviciile unui medic veterinar care se va ocupa de sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân. Organizatorii campaniei vor suporta costurile cu materialele și manopera.

„Se încheie sezonul de iarnă și reluăm campaniile de sterilizare și microcipare a animalelor fără stăpân. Este vorba de câini. Contăm pe participarea cât mai multor cetățeni la această campanie amplă care va viza zona Rovinari unde avem o colaborare cu acel padoc și câteva localități din apropiere, precum Telești sau Câlnic. Vrem să vizăm comune cu un bazin mare de locuitori și să avem rezultate palpabile pentru a ne atinge ținta de a steriliza un număr cât mai mare de câini sterilizați și microcipați”, a menționat Luis Popa.

Citește și: Dan Ilie Morega ar fi avut discernământul redus când s-a aflat la volan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS