16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampanie împotriva abandonului de deșeuri în zona drumurilor naționale

Campanie împotriva abandonului de deșeuri în zona drumurilor naționale

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a lansat un apel către participanții la trafic în ceea ce privește păstrarea curățeniei.

De-a lungul drumurilor naționale sunt aruncate periodic deșeuri. Este perioada în care numărului cantităților de gunoi crește. Probleme majore sunt la Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. În anumite perioade se colectează tone de deșeuri aruncate pe marginea șoselelor sau abandonate în parcări. Defileul Jiului este una din zonele preferate de aruncare a gunoiului.

„Începem o campanie de conștientizare a participanților la trafic. Campania este împotriva celor care aruncă deșeuri în zona drumurilor naționale. Din păcate sunt persoane certate cu bunul simț și care aruncă deșeuri pe unde apucă, dar la îndemână sunt drumurile naționale pentru că ei spun că nu îi vede nimeni și până la urmă cineva vine și ia gunoiul. Dacă totul se plătește. Sunt niște costuri. Facem un apel către toată lumea să renunțe la a mai arunca gunoi în parcările de pe drumurile naționale sau pe maginea șoselelor naționale și până la urmă pe oriunde”, a precizat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Abandon de deșeuri din dezmembrări auto

Cristi Tudor a anunțat că în acest an se dorește implementarea unei campanii pentru a reduce din cantitățile de deșeuri abandonate. Mulți vor începe pe acasă activitățile de curățenie de primăvară și vor fi tentați să ducă gunoiul și să îl abandoneze pe domeniul public. O problemă majoră este legată mai ales de abandonul deșeurilor provenite din dezmembrările auto.

„Aceasta chiar a devenit în ultima perioadă o problemă. Sunt deja multe persoane care se ocupă de această activitate de dezmembrări auto, pe acasă, prin grădință, pe la poartă. Rezultă deșeuri care au un regim special și care nici nu intră în pubele. Atunci se ajunge la decizia nefericită de a arunca aceste deșeuri din plasitc sau metal. Chiar și în Târgu Jiu, în zona Nuci avem câțiva cetățeni care fac asta și care aruncă pe unde pot resturile. Unii trebuie să vină după ei să le strângă”, a mai declarat Cristi Tudor.

Citește și: Sute de kilograme de cupru ar fi fost furate de la CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS