13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi medici specialiști diabet zaharat, nutriție și boli metabolice vor începe activitatea la Spitalul Județean Târgu Jiu

Doi medici specialiști diabet zaharat, nutriție și boli metabolice vor începe activitatea la Spitalul Județean Târgu Jiu

Dr. Bianca Mihaela Făsui și dr. Mădălin Dorian Braitoru, medici specialiști diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, au promovat, pe 15 februarie, concursul pentru ocuparea celor două posturi vacante din cadrul unității medicale.

Dr. Bianca Făsui este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. A efectuat rezidențiatul la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” București, în Secția Clinică Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, în perioada 2018-2023.

Dr. Mădălin Braitoru este absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și a urmat rezidențiatul la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

Numărul pacienţilor cu diabet din România a crescut cu 30% în ultimii cinci ani

Numărul pacienţilor cu diabet din România a crescut cu 30% în ultimii cinci ani, conform celor mai recente cifre publicate de Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate (CNAS). În județul Gorj sunt peste 22.480 de pacienți înscriși în Registrul Județean de Diabet, anual fiind înregistrate peste 1.500 de noi cazuri.

La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în cadrul Compartimentului de Diabet au fost internați, în cursul anului 2023, 476 pacienți cu diabet zaharat, mulți dintre ei fiind deja în stadiul de complicații cronice majore.

De asemenea, la Cabinetul de Diabet Zaharat din Ambulatoriul Integrat au beneficiat de consult de specialitate și rețete 8.574 pacienți. Dintre aceștia, 43 de pacienți au fost copii. Numărul copiilor diagnosticați cu diabet zaharat a crescut anul trecut față de 2022 (23 de pacienți copii).

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS