22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO își scoate utilajele la vânzare

CEO își scoate utilajele la vânzare

Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), vinde o parte a bunurilor mobile. Au fost scoase la vânzare o parte a bunurilor sucursalei de la Rovinari.

Acestea nu mai sunt folosite în procesul de producție. În acest sens va fi organizată o licitație cu strigare la sediul termocentralei. Sunt de vânzare: două autoutilitare, un încărcător frontal și un buldozer. Până pe 20 februarie pot fi depuse ofertele la sediul sucursalei. Pe 21 februarie va avea loc licitația pentru vânzarea mijloacelor fixe respective.

Complexul Energetic Oltenia va scoate la vânzare în perioada următoare și alte bunuri pe care le deține, inclusiv mai multe clădiri din județele Gorj și Dolj. În Gorj sunt disponibile hotelul de la Târgu Jiu, hotelul de la Termocentrala Turceni și restaurantul de la Săcelu. În Dolj va fi vândută cantina de la Termocentrala de la Ișalnița.

Programul de închidere a carierelor miniere

Programul de închidere a carierelor miniere din Complexul Energetic Oltenia rămâne nemodificat. Măsurile de restructurare care vizează închiderea sau conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare. Pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică.

Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității. Carierele Complexului Energetic Oltenia se închid și se ecologizează conform Planului de restructurare aprobat prin Decizia C(2022) 553, corelat cu necesarul de lignit pentru capacitățile energetice care vor asigura funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Electroenergetic Național și în concordanță cu lucrările de punere în siguranță a extracției de lignit prevăzute în Planul de Inchidere a Activității (PIA) pentru fiecare carieră, conform Complexului Energetic Oltenia.

Citeşte şi: 27 de microbuze electrice pentru elevii din județul Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS