14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFederațiile sindicale din CEO, contestate înainte de negocierea Contractului Colectiv de Muncă

Federațiile sindicale din CEO, contestate înainte de negocierea Contractului Colectiv de Muncă

Este alertă în mișcarea sindicală din Complexul Energetic Oltenia. Federațiile sindicale din Complexul Energetic Oltenia sunt contestate înaintea debutului negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă.

Situația este fără precedent la CEO. Două dintre organizațiile semnatare ale actualului Contract Colectiv de Muncă din CEO, adică Sindicatul „Petrom” și Federația Energetica, nu mai există. Acestea au fost absorbite de federațiile sindicale existente. De asemenea, ar mai fi rămas celelalte două federații, respectiv „Univers” și FNME, care ar fi trebuit să fie invitate la negocieri de către administrația Complexului Energetic Oltenia. Ambele s-au contestat reciproc, înainte de debutul negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă. Negocierile ar trebui să înceapă de săptămâna viitoare.

Negocieri în aer

Nu se mai știe pe cine vor invita la discuții membrii Directoratului CEO, dat fiind faptul că Federația „Univers” este contestată în instanță în dosarul în care încearcă să își obțină reprezentativitatea. La fel se întâmplă și în cazul Federației Naționale Mine Energie. Interesant este că în ambele cazuri contestațiile au fost depuse de reprezentanți ai celeilalte federații sindicale. În această situație fără precedent, administrația Complexului Energetic Oltenia ar putea să trimită invitații federațiilor care au semnat actualul CCM, așa cum mai există ele. S-ar mai putea identifica organizații sindicale mai mari care sunt afiliate federațiile existente. O altă variantă ar fi, deși puțin probabilă, prelungirea cu un an a actualului Contract Colectiv de Muncă. O situație care nu ar fi deloc în avantajul salariaților. Aceștia așteaptă creșteri consistente de venituri, având în vedere inflația și faptul că la companie a fost înregistrat profit în ultimii doi ani.

Citește și: 12 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii Muzeului Județean Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS