20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări pentru închiderea definitivă a Minei Tehomir

Lucrări pentru închiderea definitivă a Minei Tehomir

Complexul Energetic Oltenia continuă sau reia activitățile de închidere și conservare a unor subunități miniere. Între obiectivele Complexului Energetic Oltenia unde vor fi executate lucrări de închidere se află fosta mină de subteran Tehomir. Au fost alocate fondurile necesare pentru achiziția materialelor necesare pentru consolidarea galeriilor existente. Materialele trebuie să fie livrate de luna viitoare.

Lucrările vor fi demarcate în perioada următoare de personal specializat. În timp ce unele subunități miniere vor intra în conservare, altele vor fi închise definitiv.

„Crampoanele (100x10x30mm) de prindere a șinei CFI de subteran în traversele de lemn vor fi utilizate la realizarea căii de rulare a vagoneților utilizați la transportul materialelor (bolțari, ciment, nisip etc.) pe 255ml în galeria I-101, inclusiv și menținerea în siguranță pe toată lungimea ei, necesare la executarea lucrărilor de închidere a galeriilor I-100, I-101, respectiv a planelor înclinate I-503 și I-504, de la fosta Mină Tehomir.

Traversele CFI din lemn de fag cu dimensiunea de 1200x150x120mm vor fi utilizate la lucrările de închidere de la fosta Mină Tehomir și anume pentru realizarea căii de rulare a vagoneților cu care se face transportul materialelor (bolțari, ciment, nisip etc.) necesare la executarea rambleierii pe 255ml a galeriei I-101, galeria pe care se transporta producția de cărbune la suprafață, întreținerea căii de rulare pe toată lungimea ei de la suprafață până la frontul de lucru (rambleere)”, conform Complexului Energetic Oltenia

Programul de închidere a altor cariere miniere

În același timp, la nivelul Complexului Energetic Oltenia este în derulare un Plan de reorganizare și de închidere sau conservare a carierelor miniere de suprafață. Măsurile de restructurare care vizează închiderea/conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementar.

Pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică.

Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității.

Carierele Complexului Energetic Oltenia se închid și se ecologizează conform Planului de restructurare aprobat prin Decizia C(2022) 553, corelat cu necesarul de lignit pentru capacitățile energetice care vor asigura funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Electroenergetic Național și în concordanță cu lucrările de punere în siguranță a extracției de lignit prevăzute în Planul de Inchidere a Activității (PIA) pentru fiecare carieră.

Citește și: Gorj: Spitalul Județean angajează absolvenți de școală generală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS