9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliția Locală Târgu Jiu are un deficit de 15 angajați

Poliția Locală Târgu Jiu are un deficit de 15 angajați

Este un deficit major de personal la Poliția Locală Târgu Jiu. Cele mai multe posturi neocupate sunt la ordine publică, serviciul rutier sau pază.

În total este nevoie de 15 posturi de agenți de pază și de polițiști locali. Este nevoie de 8 agenți de pază și de 7 funcții publice. În momentul de față, la nivelul Poliției Locale Târgu Jiu mai sunt încadrați 52 de agenți de pază și 143 de funcții publice. Este vorba de polițiști locali și personal administrativ.

Salariile sunt între 2.500 și 6.000 de lei. Anul trecut, Primăria Târgu Jiu a trimis Guvernului un Memorandum pentru a face angajări la câteva instituții și la Poliția Locală, însă nu s-a mai primit un răspuns. Se pregătește un nou memorandum pentru anul 2024 pentru a se putea ocupa cele 14 posturi vacante. Între timp și alți angajați vor pleca prin pensionare, iar deficitul de personal de la Poliția Locală Târgu Jiu se va accentua.

E nevoie de salariați la Serviciul Rutier

De cei mai mulți polițiști locali este nevoie la Serviciul Rutier. Poliția Locală Târgu Jiu este solicitată și de 10 ori pe zi să asiste la ridicarea de vehicule parcate, oprite sau staționate neregulamentar. Media este de 7 – 8 autoturisme pe zi, după cum a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale din Târgu Jiu. Din acest an a fost majorat și tariful de recuperare a mașinii din parcarea Transloc Târgu Jiu. Astfel, în loc de 350 de lei se achită o taxă de 500 de lei. Dacă mașina nu este încă transportată în parcarea municipalității, taxa de recuperare este de 300 de lei pe loc și acordarea de puncte de penalizare pentru conducătorul auto.

„Tariful este majorat la ridicări auto de la 350 de lei la 500 de lei. Se achită 300 de lei pe loc și se dau puncte de penalizare. Acestea pot conduce la reținerea permisului auto. Mașinile sunt transportate în parcarea Transloc. Aici se mai achită o taxă pentru fiecare zi de rămânere în parcare. Se ridică în medie 7 sau 8 mașini pe zi. Se ajunge și la mai multe în funcție de zile. Anul trecut am avut peste 3.000 de sancțiuni pentru parcările publice cu plată și o valoare totală a amenzilor de peste 300.000 de lei”, conform lui Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

Citește și: Un nou consilier județean în Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS