16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Scandal după ce prefectul a cerut salariile primarilor și cheltuielile de la primării

Gorj: Scandal după ce prefectul a cerut salariile primarilor și cheltuielile de la primării

Este scandal la nivelul administrației publice locale și județene din Gorj după ce prefectul Iulian Popescu a solicitat printr-o adresă documente de la primării.

Acestea vizează partea de salarizare și alte cheltuieli de natură financiară, între alte documente pe care primăriile le-au transmis deja. Acestea sunt Hotărârile de Consiliu Local sau de Consiliu Județean Gorj. Cei de la Consiliul Județean au solicitat despre ce documente cu probleme ar fi vorba, dacă sunt suspiciuni. Astfel, conducerea Consiliului Județean dorește să colaboreze cu prefectura și să trimită exact documentele de care este nevoie, mai ales că toate Hotărârile sunt trimise deja pentru verificarea legalității actelor. De altfel toate documentele se află în Monitoarele locale sau județean. De asemenea, veniturile aleșilor locali sau ale funcționarilor cu funcții de conducere se află pe siteuri sau la ANI. Acolo pot fi consultate de oricine.

Subprefectul nu e de acord

Subprefectul de Gorj, Anca Bordușanu, nu este de acord cu ultimele acțiuni ale Instituției Prefectului care a solicitat primăriilor trimiterea unui set de documente. Subprefectul de Gorj susține că primarii ar trebui să se ocupe de fundamentarea bugetelor pentru anul 2024 și nu să răspundă la adrese din partea Instituției Prefectului care solicită documente pe care le are deja. Este vorba de Hotărâri ale Consiliului Local. Primarii ar trebui să trimită documente din care să reiasă și veniturile pe care le încasează personalul.

„Primarii trebuie să lucrează la bugete, nu să trimită la prefectură documente pe care le-au mai trimis. Toate Hotărârile de Consiliu Local sau de Consiliu Județean sunt deja la prefectură pentru partea de legalitate. Sunt și în Monitoarele locale. Datele cu salariile sunt la ANI pe site. Deci toate datele sunt publice. De ce să fie blocată activitatea unor instituții cu activități de acest gen, mai ales că datele sunt disponibile. Cei de la Consiliul Județean au solicitat despre ce documente cu probleme ar fi vorba, dacă sunt suspiciuni să le trimită exact”, a menționat Anca Bordușanu.

Citește și: 70.000 de vizitatori anul trecut la Peștera Polovragi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS