10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutoritățile au lipsit de la ședința cu investitorii din Rânca. Cabanierii pregătesc proteste

Autoritățile au lipsit de la ședința cu investitorii din Rânca. Cabanierii pregătesc proteste

Autoritățile au lipsit de la ședința cu investitorii din stațiunea montană Rânca, Gorj, care a avut loc la finalul săptămânii trecute.

Au fost invitați toți parlamentarii, autoritățile locale și județene. La discuțiile cu Asociația Investitorilor din Rânca au venit însă doar prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, precum și un singur parlamentar, din cei 7. Este vorba despre deputatul de Gorj, Radu Miruță.

Reprezentanții investitorilor ar fi dorit să discute cu autoritățile locale și județene posibilitățile de dezvoltare a infrastructurii turistice pentru stațiunea Rânca, despre care se spune că suferă la multe capitole, comparativ cu alte stațiuni montane din zonă, respectiv din județele Hunedoara sau Vâlcea. Un obiectiv pe care investitorii îl au ar fi atragerea de fonduri europene și de investiții de la bugetul de stat pentru dezvoltarea domeniului schiabil în stațiunea montană Rânca, aflată la cota 1.650 de metri.

Vor să organizeze proteste

Cabanierii și investitorii sunt nemulțumiți de lipsa de interes a autorităților și vor să organizeze un protest în perioada următoare.

„În urma ședinței, din Rânca, la care au fost invitați prefectul județului Gorj, președintele Consiliului Județean, primarii celor două localități Baia de Fier și Novaci, un număr de peste 30 de proprietari de cabane și pensiuni, parlamentarii de Gorj, indiferent de coloratura politică, pentru a dezbate problemele și o eventuală strategie de dezvoltare a Râncii, sunt indignat, întrucât la ședință nu au post prezenți din partea autorităților decât domnul prefect și domnul deputat Radu Miruță.

Investitorii vor recurge la gesturi extreme, în cazul în care solicitările acestora nu vor fi luate în considerare. Indiferența autorităților locale și a parlamentarilor invitați, ne va duce la închiderea locațiilor și a Râncii, totodată, după jumătatea lunii martie. Sunt răspunzători și pentru eventualele mitinguri sau alte forme de protest care vor fi organizate de către cei care au investit în Rânca”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Investitorilor din Rânca.

Citește și: 203 ani de la Proclamația de la Padeș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS