13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă o linie de producție pentru fabrica de la Bârsești

Încă o linie de producție pentru fabrica de la Bârsești

Se extinde fabrica de sisteme de irigații deschisă la jumătatea anului trecut în cartierul Bârsești, din Târgu Jiu. Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a primit spre avizare un proiect de montare a unei linii de producție la fabrica de pe strada Tismana.

Titular al investiției este Variant Profile SRL, controlată de compania Variant Agro din Ucraina. Acesta și-a relocat producția de sisteme de irigații în municipiul Târgu Jiu. Noua linie de producție trebuie să obțină acordul de la Agenția de Mediu Gorj, înainte să se treacă la montaj. Procedura este mai mult formală, însă este obligatorie, având în vedere normele cu privire la astfel de echipamente folosite în procesul de producție.

Fabrică de 2 milioane de euro

Fabrică de la Târgu Jiu are o valoare de 2 milioane de euro și a fost inaugurată în luna iunie a anului trecut. Este o fabrică de instalații de irigații și alte echipamente, relocată din Ucraina de către Variant Agro. Compania va avea în total 110 angajați.

„Inaugurăm o parte din capacitatea de producție a companiei, și anume echipamente de irigații. În alte hale o să avem producție pentru profile de oțel pentru rigips, structură pentru panourile solare și structuri pentru hub-urile de logistică. Este o afacere de familie. A fost mutată producția din Harkov, Ucraina, la Târgu Jiu. Aproximăm cam într-un an de zile să avem în jur de 100 de angajați. Forța de muncă provine din județul Gorj. Le oferim și școlarizare. Producția va fi în primul rând pentru piața românească și apoi pentru export, în Comunitatea Europeană. Urmează să ne dezvoltăm. În cealaltă hală este linia de vopsire. Urmează să montăm linia de galvanizare.

Este prima investiție a acestui grup în România. Motivul a fost și o ambiție personală, deoarece sunt multe echipamente care se vând în România și vin de peste Ocean și din alte țări. A fost o ambiție personală și am găsit înțelegere la colegii și partenerii mei din Ucraina. Și războiul a contribuit la realizarea acestei iunvestiții. Se mai lucrează și la Harkov, dar mai greu. Este împărțită activitatea de acolo în câteva fabrici mai mici“, a declarat Codruț Semănaru, directorul general al companiei Variant Agro, la inaugurarea fabricii de la Târgu Jiu.

Citeşte şi: Târgu Jiu: Încă patru medici, anchetați în dosarul pensionărilor frauduloase

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS