22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Doi bărbați, amendați după ce și-au lăsat liberi pe străzi câinii din rase periculoase

Târgu Jiu: Doi bărbați, amendați după ce și-au lăsat liberi pe străzi câinii din rase periculoase

Doi bărbați din Târgu Jiu au fost amendați după ce și-au lăsat câinii din rase periculoase liberi pe străzi. Animalele au atacat și rănit un câine mai mic.

Astfel, în urma unui apel la 112 efectuat de un cetățean care sesiza faptul că pe strada Prieteniei din municipiul Târgu Jiu, un vecin a lăsat liberi doi câini dintr-o rasă periculoasă, care au atacat un alt câine, la fața locului a fost direcționat joi un echipaj de jandarmerie.

A fost solicitat echipaj de ecarisaj pentru prinderea și preluarea celor doi câini la adăpostul canin

Acesta a constatat că aspectele sesizate se confirmă. A fost solicitat și un echipaj de ecarisaj pentru prinderea și preluarea celor doi câini la adăpostul canin. Totodată, ca urmare a verificărilor efectuate, au fost identificați proprietarii celor doi câini periculoși.

Jandarmii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 400 de lei, fiecare, proprietarilor câinilor, conform O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, art. 18 (1) lit. a, pentru: ,,neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deținătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic”.

Accesul câinilor pe drumurile publice este permis dacă aceştia poartă botniţa şi sunt ţinuţi în lesă

„Jandarmii gorjeni vă recomandă pentru protecţia dumneavoastră atunci când vă confruntați cu diferite situaţii în care sunt implicați câini periculoşi sau agresivi, să solicitaţi autorităţilor să intervină în sprijin. Să fiţi atenţi la comportamentul câinelui și să transmiteţi comenzi vocale ferme, să evitaţi câinii care au un comportament imprevizibil, rămâneţi calmi, cu stăpânire de sine, adăpostiţi-vă după bănci, gard, pomi, etc.
Proprietarii şi deţinătorii de câini periculoşi sau agresivi au obligații prevăzute în O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. Accesul câinilor pe drumurile publice și a căilor de acces către acestea este permis dacă aceştia poartă botniţa şi sunt ţinuţi în lesă. Reamintim că nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi se sancționează contravențional cu amenzi cuprinse între 100 și 3000 lei”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Citeşte şi: Societatea Edilitara Public Târgu Jiu a încheiat anul 2023 pe profit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS