13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVarianta Ocolitoare din Târgu Jiu nu este gata din lipsă de parapete

Varianta Ocolitoare din Târgu Jiu nu este gata din lipsă de parapete

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova nu mai riscă să anunțe vreun termen cu privire la finalizarea primelor tronsoane din Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu.

Anul trecut ar fi trebuit să fie gata inițial 12 kilometri din drumul care va avea peste 20 de kilometri. Ulterior, a fost avansată varianta dării în circulație a unui tronson de numai 5 kilometri. În final s-a renunțat la a mai da în circulație vreun kilometru din Varianta Ocolitoare a orașului Târgu Jiu.

„Ne ferim să mai avansăm termene. Ce este cert e că anul acesta va fi gata. Nu există o altă variantă. Dar nu știm când vor fi date în circulație tronsoane din șosea. De exemplu, a fost o problemă cu parapetele. Nu s-a găsit. Este importat din Italia. Pentru Varianta Ocolitoare de la Târgu Jiu este nevoie de 14 kilometri de parapete. Mai avem nevoie de alte cantități care au fost comandate și care vor veni. Nu se va da în circulație vreun tronson fără parapete. Așa este proiectul. Mai este nevoie la primii 5 kilometri și de elemente de siguranță și de prindere. Când vor fi temperaturi pozitive se va trece la turnările de betoane și la așternerea stratului de uzură”, a menționat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Bugetul pentru ultimele lucrări la Varianta Ocolitoare Târgu Jiu este de peste 200 de milioane de lei.

Buget de peste 200 de milioane de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat în toamna anului 2020 contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei.

„C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câştigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania S.R.L. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, a anunțat CNAIR, printr-un comunicat de presă.

Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Este de amintit că varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie a anului 2016. Firma italiană care a câștigat prima licitație nu a putut să ducă însă până la capăt contractul și acesta a fost reziliat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Tot o firmă din Italia se ocupă acum de lucrări. În mod normal, lucrările la Varianta Ocolitoare ar fi trebuit să fie gata în 2 ani. Au trecut însă 10 ani de la deschiderea șantierului.

Citeşte şi: CEO cumpără motorină de 3,5 milioane de euro pentru mașinile boșilor și pentru utilaje

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS