20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOrașul Rovinari nu are stație de epurare funcțională

Orașul Rovinari nu are stație de epurare funcțională

Sunt întârzieri în ceea ce privește reabilitarea și punerea în funcțiune a stației de epurare de la Rovinari. Primăria din localitate a predat stația către Aparegio Gorj.

După ce a fost pusă în funcțiune motoarele s-au ars, având în vedere că erau subdimensionate în raport cu apa uzată intrată în stație. Lucrările de reparații și de înlocuire a motoarelor vechi ar fi trebuit să fie gata la finalul anului trecut. „Eu sper ca în perioada imediat următoare să avem la dispoziție stația de epurare. Să fie executate toate lucrările necesare și să fie înlocuite echipamentele pentru a putea să devină funcțională. Stația a fost proiectată la o anumită capacitate și în realitate lucrurile au stat altfel. Cantitățile de apă uzată sunt mult mai mari. Acele motoare au cedat și nu au mai funcționat. Mai sunt și alte localități fără stații de epurare. Deci este o problemă care trebuie să fie rezolvată urgent”, a declarat Gabriel Crăc, administratorul public al orașului Rovinari.

Nu mai pot igieniza subsolurile

Autoritățile din Rovinari nu mai pot igieniza subsolurile blocurilor din localitate în lipsa unei stații de epurare. Programul este stopat pentru că apa murdară din subsoluri nu poate fi evacuată la întâmplare. Prin urmare, se așteaptă repunerea în funcțiune a stației de epurare din Rovinari pentru că apele uzate nu pot fi deversate la întâmplare.

„Faptul că nu avem la dispoziție o stație de epurare a apelor uzate ne face să ținem blocat și programul de igienizare a subsolurilor din oraș. Sunt zeci de blocuri care au subsolul inundat cu dejecții și mai sunt și alte resturi. Trebuie să ducem această apă murdară sau plină cu mâl într-o zonă autorizată. Nu putem să aruncăm la întâmplare ce scoatem din subsoluri. Și oamenii așteaptă să fie reluat programul de curățenie în subsoluri. Eu sper ca de anul acesta să fie rezolvată problema stației. Acum cred că apele uzate ajung din rețeaua de canalizare în râul Jiu. Se întâmplă și în alte zone”, a declarat Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei Rovinari.

Citește și: Gorj: Bărbat reținut după ce și-ar fi lovit soția și i-a distrus telefonul mobil

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS