17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrea mulți donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu

Prea mulți donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu

Dat fiind numărul foarte mare de donatori prezentați la Centrul de Transfuzie Sanguină Gorj în această perioadă, începând de ieri numărul donatorilor primiți la donare a fost limitat la 40 persoane pe zi. Pentru grupele unde există stocuri mari, donatorii vor fi reprogramați.

Este o premieră numărul excesiv de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu. Asta, mai ales că nu a avut loc vreo campanie de convingere a populației. Posibil ca, pe lângă datoria civică, la mijloc să mai fie și avantajele oferite prin lege donatorilor.

„Pentru grupele de sânge la care stocurile sunt mari, ne rezervăm dreptul de a-i amâna la o dată ulterioară pe cei cu grupele respective, până la normalizarea stocului în funcție de solicitările spitalelor, pentru a evita expirarea și rebutarea PSL-urilor. Situația va fi afișată zilnic la sediu. Apelăm, ca de fiecare dată, la înțelegerea dumneavoastră pentru a recolta doar ceea ce este necesar pacienților! Vă recomandăm să vă programați, pentru a reduce timpii de așteptare:

  • aplicația BlooDoChallenge
  • telefonic, doar între orele 07.30 – 15.30 : 0353 414 174; 0774 665 887.
    Prioritate vor avea donatorii fidelizați și cei cu grupe deficitare/solicitate. Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare !”, conform unui mesaj al Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu.

Citeşte şi: Utilajele au ieșit la deszăpezit pe străzile din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS