23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: 120 de situații de urgență în minivacanța de revelion

Gorj: 120 de situații de urgență în minivacanța de revelion

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj a fost solicitat să intervină în minivacanța de revelion la 120 de situații de urgență.

Este vorba de: 6 incendii (din care 3 izbucnite la locuințe, unul la un autoturism, unul la o anexă gospodărească și unul la un copac), 4 accidente rutiere, 14 incendii de vegeratie uscată, o misiune pentru căutare persoană dispărută, 8 intervenții pentru asigurare măsuri de protecție specifice, 86 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat prin echipajele noastre SMURD, iar o situație de urgență semnalată s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

„Am avut de gestionat patru situații de urgență generate de incendii“

„În această minivacanță am avut de gestionat patru situații de urgență generate de incendiile izbucnite la locuințe. De departe cel mai grav astfel de incident a avut loc în comuna Cătunele, satul Steic în data de 2 ianuarie 2024. A fost necesară intervenția a patru autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă. Incendiul a fost observat târziu. La sosirea echipajelor noastre de intervenție se manifesta generalizat la acoperișul construcției cu posibilitate de propagare și la construcțiile învecinate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă deși colegii noștri au intervenit promt și la timp pagubele materiale sunt însemnate..

Au fost controlați 17 operatori economici de pe raza județului

În perioada 29-31 decembrie 2023, au fost controlați 17 operatori economici de pe raza județului, fiind identificate 45 de nereguli. Acestea au fost sancționate contravențional, iar o mare parte dintre deficiențe au fost remediate pe timpul controalelor. S-au aplicat amenzi în cuantul de 124.000 lei, principalele deficiențe constatate fiind punerea în funcțiune fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, instalații electrice utilizate cu defecțiuni sau improvizații, blocarea căilor de evacuare cu obiecte sau coșurile de fum neverificate.

În ceea ce privește avizarea sau autorizarea din punct de vedere al securității la incendiu, colegii noștri depun eforturi atât pentru identificarea deficiențelor, sancționarea și remedierea lor, cât și pentru a-i sprijini pe administratorii clădirilor care din punct de vedere legal se supun avizării sau autorizării să-și obțină aceste acte administrative care certifică siguranța la incendiu”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Citeşte şi: Un bărbat care oprise mașina ca să schimbe o roată a fost lovit de un alt autoturism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS