15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUcigașul contabilei Primăriei Baia de Fier, condamnat la 16 ani de închisoare

Ucigașul contabilei Primăriei Baia de Fier, condamnat la 16 ani de închisoare

Bărbatul care a ucis-o pe contabila Primăriei din Baia de Fier, Gorj, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la 16 ani de închisoare și la plata unor daune către rudele femeii.

Mariana Guțu a fost omorâtă în vara acestui an cu 16 lovituri de cuțit. Crima a avut loc în casa femeii. Autor al faptei este Ginel Rolea, din Argeș, partenerul de viață al contabilei. Bărbatul fusese cunoscut pe internet și se mutase în Gorj. După crimă, suspectul a fost reținut.

„În baza art. 188 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 199 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 396 alin. 10 C.pr.pen., condamnă pe inculpatul Rolea Ginel, în prezent arestat în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa de 16 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru al familiei. (…)

În baza art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reținerii și a arestului preventiv, începând cu data de 24.07.2023 la zi. În baza art. 399 alin. 1 C.pr.pen., menține starea de arest preventiv a inculpatului Rolea Ginel… În baza (…) obligă inculpatul la plata sumei de 20.000 de lei către părțile civile Avram Nicolae, Avram Cristina şi Vîrţan Eugenia, reprezentând daune materiale.

În baza art. 397 C.pr.pen. raportat la art. 19-20 C.pr.pen., obligă inculpatul la plata către părțile civile Avram Nicolae, Avram Cristina şi Vîrţan Eugenia a câte 30.000 lei daune morale pentru fiecare”, potrivit sentinței Tribunalului Gorj. Aceasta nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citeşte şi: SUA au deblocat ultima tranșă de ajutor militar pentru Ucraina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS