14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStațiunea Polovragi își face depozit pentru a strânge gunoiul de grajd

Stațiunea Polovragi își face depozit pentru a strânge gunoiul de grajd

O platformă pentru depozitarea și gospodărirea gunoiului de grajd va fi amplasată în comuna Polovragi.

Se are în vedere amplasarea platformei la distanță de zonele cu populație numeroasă. Proiectul prevede dotarea cu echipamente specifice de manipulare și transport. Terenul propus pentru amplasarea investiției are o suprafață de 33.576 metri pătrați. Terenul aferent lucrării este de utilitate publică, proprietatea Școlii Gimnaziale numărul 1 Polovragi. „Crearea unei platforme de colectare a gunoiului de grajd în comuna Polovragi reprezintă o inițiativă importantă din mai multe perspective. Această necesitate se bazează pe motive care au un impact semnificativ asupra comunității și mediului înconjurător.

Comuna Polovragi are o prezență semnificativă a animalelor domestice în gospodării și fermele locale. Această activitate agricolă susținută conduce la o producție consistentă de gunoi de grajd, care, dacă nu este gestionat adecvat poate cauza poluarea solului și a surselor de apă. Prin stabilirea unei platforme de colectare specializate, se poate controla eficient eliminarea și folosirea responsabilă a acestor deșeuri. Pe lângă impactul asupra mediului, o astfel de platformă ar contribui la sănătatea publică și calitatea vieții în comunitatea Polovragi. Gunoiul de grajd neprocesat poate emana gaze nocive, afectând calitatea aerului și sănătatea oamenilor. În gospodăriile din comuna Polovragi sunt peste 5.600 de animale, cele mai multe fiind oi și capre.”, conform Primăriei Polovragi.

Sat de vacanță cu 80 de pensiuni

Comuna Polovragi își face și sat de vacanță la intrarea în Cheile Oltețului. Acolo vor fi 80 de unități de cazare. Autoritățile locale și-au propus să atragă și mai mulți turiști în stațiune. Astfel, Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru construirea unei parcări uriașe în apropierea principalelor obiective turistice din stațiunea turistică de interes local Polovragi. Parcarea va deservi cele două mari obiective vizitate de an de an de sute de mii de turiști. Este vorba despre Mănăstirea Polovragi, precum și Peștera Polovragi.

Aceasta din urmă a fost ani la rând cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj, raportat la numărul de bilete vândute celor care i-au trecut pragul. Compania Națională de Investiții a avut în vedere aceste lucruri, în momentul în care a decis să aprobe finanțarea pentru proiectul respectiv. Bugetul aprobat este de 2.219.941 lei pentru un contract de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Construire și dotare parcare pentru obiective turistice în comuna Polovragi, județul Gorj”. Licitația este programată însă pentru începutul anului viitor, respectiv pe 15 ianuarie 2024. Parcarea va dispune de câteva sute de locuri. Comuna Polovragi este de câțiva ani stațiune turistică de interes local.

Citeşte şi: Concert de colinde al Mitropoliei Olteniei la Tismana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS