11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCSM Târgu Jiu s-a calificat în grupele europene, dar are limită de cheltueili!

CSM Târgu Jiu s-a calificat în grupele europene, dar are limită de cheltueili!

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu are o echipă în grupele EHF la handbal feminim, dar are impusă o limită de cheltueili, prin măsurile de austeritate.

Astfel, este nevoie de un Memorandum pe lângă Guvern pentru a fi majorată limita de cheltuieli la Clubul Sportiv Municipal din Târgu Jiu. Calificarea în grupele EHF la handbal presupune realizarea unor cheltuieli legate de organizarea competiției. Robert Bălăeț, directorul CSM din Târgu Jiu, a precizat că de la nivelul municipalității se fac demersuri pe lângă Guvern pentru a fi aprobat un Memorandum prin care să fie crescută limita de cheltuieli impusă autorităților locale prin măsurile de austeritate. Echipa de handbal feminin are deplasări care presupun costuri însemnate. Cea mai grea este cea din Norvegia. CSM Târgu Jiu este echipa cu unul din cele mai mici bugete din Liga Florilor.

Au nevoie de o creștere a bugetului pentru anul viitor

Robert Bălăeț a precizat că nimeni nu visa că se va ajunge în etapele superioare ale competiției europene. Prin urmare, nu au fost luate în calcul costuri crescute cu deplasările și cu organizarea partidelor respective cu echipe din Spania, Ungaria și Norvegia. Măsurile de austeritate plafonează cheltuielile autorităților locale. CSM Târgu Jiu este finanțat exclusiv de către Consiliul Local Târgu Jiu și beneficiază de sume mici din sponsorizări.

„Avem cel mai mic buget din Liga Florilor. Nu și-a planificat nimeni aceste cheltuieli. Nici nu aveam de unde să știm că va exista o plafonare a cheltuielilor. Acum este nevoie de un Memorandum justificat pentru creșterea limitei de cheltuieli. Suntem obligați prin calificarea în grupe să organizăm meciurile de acasă, să avem bani pentru deplasări și cazări. Nici nu mă găndesc la faptul că trebuie să ajunge noi, o echipă mică tocmai până în Norvegia”, a menționat Robert Bălăeț.

3 deplasări externe și 3 meciuri de organizat

CSM Târgu Jiu și-a aflat adversarele din faza grupelor EHF European League Woman, ediția 2023-2024. CSM a fost repartizată în Grupa D, din care mai fac parte Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN), Costa del Sol Malaga(ESP) și Sola HK(NOR). Meciurile din grupe vor avea loc în perioada 6 ianuarie – 18 februarie 2024.

CSM Târgu Jiu va juca împotriva unor echipe destul de puternice. La ora tragerii la sorți, reprezentanta Ungariei, Motherson Mosonmagyarovari KC, este liderul campionatului din țara vecină. Costa de Sol Malaga a ajuns până pe locul 3 în Spania. Norvegiencele de la Sola sunt în top 5 în campionat. CSM Târgu Jiu va juca prima partidă din grupă în deplasare, pe 6 ianuarie 2024, pe terenul echipei maghiare, Motherson. Primul meci acasă este programat pe 13 ianuarie, cu Costa del Sol Malaga.

Citește și: Voluntarii au împodobit de sărbători orașul Novaci

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS