13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNovăcenii, chemați să împodobească orașul de sărbători

Novăcenii, chemați să împodobească orașul de sărbători

Localnicii din Novaci, Gorj, sunt invitați să participe la împodobirea orașului de sărbători. Novăcenii sunt invitați să se implice în decorarea orașului de sărbători, cu idei și fapte.

Astfel, voluntarii novăceni aduc din nou în atenția comunității proiectul de voluntariat local „Novaci – Orașul magic!”. Participarea la Atelierele lui Moș Crăciun este condiționată doar de dorința solicitantului de a se implica. Sunt bine primite atât persoanele creative, cât si cele harnice, din Novaci sau cu origini novăcene. Coordonatorii proiectului au transmis că este nevoie de persoane care știu să folosească:

  • un ferăstrău,
  • o bormașină,
  • o pensulă,
  • foarfecă,
  • ciocan,
  • clește sau patent.

Sugestiile dumneavoastră pot fi transmise direct, telefonic sau online, coordonatoarei voluntarilor novăceni, profesoarei Elena Basarabă.

Ateliere deschise de luni

Atelierele lui Moș Crăciun se deschid de luni, 27 noiembrie, până pe 2 decembrie, după ora 14.00.

„Pentru imaginea orașului nostru contează fiecare sugestie, gând sau faptă care vine în folosul proiectului. Dorim să realizăm lucruri frumoase, interesante, de bun gust, simple, doar din materiale naturale, rod al minții creatoare a celor care doresc să dea frâu liber propriei imaginații.

Dorința noastră este aceea de a nu ne depărta de specificul local, de tradiții, de simplitatea existenței noastre, de a omite tot ce ține de kitsch, fast și opulență.

Îi așteptăm în proiect pe toți tinerii și adulții care doresc să își pună amprenta asupra imaginii orașului de sărbători! Mulțumim voluntarilor care au comandat instalații solare și pe această cale aș dori să se știe că anul acesta dorim să folosim lumini de culoare alb – cald. Aceste lumini, de care avem mare nevoie, reprezintă singura prezență acceptată”, a precizat Elena Basarabă. Voluntarii se pregătesc intens. Cei tineri au participat la cursuri de inițiere în arta voluntariatului coordonate de voluntarul Sebastian Oacheș iar cei cu vechime s-au apucat deja de treabă.

Citește și: Meșter popular gorjean, prezent la Bazar Internațional de Luxemburg 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS