15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a pregătit un buget de peste 12 milioane de euro pentru prestatorii de servicii

CEO a pregătit un buget de peste 12 milioane de euro pentru prestatorii de servicii

Este nevoie în continuare de utilaje închiriate la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Au fost aprobate fonduri de către șefii companiei energetice pentru închirierea de utilaje.

Acestea trebuie să fie prevăzute și cu operator. Vehiculele trebuie să fie la dispoziția carierelor miniere. Se are în vedere un acord-cadru pentru închirierea de utilaje și echipament de construcții și de lucrări publice cu operator. Acordul-cadru va fi împărțit în 17 loturi, toate fiind destinate sectorului minier din Complexul Energetic Oltenia.

În data de 18 decembrie este programată licitația la care sunt așteptați prestatorii de servicii tradiționali ai Complexului Energetic Oltenia. Ani de zile, aceștia au câștigat milioane de euro de pe urma companiei energetice. De foarte multe ori calitatea utilajelor închiriate pentru carierele miniere a lăsat de dorit. O astfel de mașină închiriată a fost folosită pentru transportul minerilor implicați în tragicul accident produs la începutul anului, la Cariera Minieră Jilț Sud. Atunci au murit 3 mineri. Aceștia erau transportați cu o mașină care era utilizată pentru a duce materiale la punctele de lucru și nu oameni.

Buget de peste 63 de milioane de lei

Pentru un acord-cadru cu o durată de 12 luni, Complexul Energetic Oltenia le oferă prestatorilor de servicii tradiționali o sumă de 63.144.678 de lei, respectiv peste 12,6 milioane de euro. Un buget uriaș, având în vedere că la nivelul companiei energetice este în derulare un Plan de restructurare și decarbonare.

„Lucrările executate cu utilaje de construcții sunt importante şi constau în lucrări miniere de nivelare şi terasare a treptelor de lucru a excavatoarelor de mare capacitate și a instalațiilor de haldat, împingerea cărbunelui în depozite de cărbune, curățirea și nivelarea fronturilor de lucru, lucrări tehnologice de ripări, prelungiri, scurtări de benzi transportoare şi alte lucrări de amenajare drumuri, execuţie de canale pentru scurgerea apelor de pe treptele de lucru, curățirea canalelor şi a jompurilor de la staţiile de evacuare a apelor, lucrări de mentenanță”, conform CEO.

Utilajele cu deservent vor ajunge la următoarele subunități miniere:

  • UMC Roșia 30 de utilaje,
  • UMC Peșteana 18,
  • UMC Tismana 26,
  • UMC Pinoasa 17,
  • UMC Jilț Sud 15,
  • UMC Jilț Nord 23,
  • UMC Roșiuța 25,
  • UMC Lupoaia 15,
  • UMC Husnicioara 10.

În total este vorba de 179 de utilaje. Prestatorii vor trebui să asigure peste 51.000 de ore de funcționare. La licitație vor fi acordate punctaje în funcție de norma de poluare. Pentru norma de poluare EURO 2 se vor acorda 10 puncte sau pentru norma de poluare EURO 6 40 de puncte.

Citeşte şi: Comuna Polovragi, inclusă pe ruta culturală a satelor tradiționale turistice din România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS