14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de pietoni, sancționați pentru traversare prin loc nepermis

Zeci de pietoni, sancționați pentru traversare prin loc nepermis

Continuă acțiunile pentru sporirea siguranței pe drumurile publice. În perioada 1-2 noiembrie, polițiștii gorjeni din structurile de rutieră au vizat cei mai vulnerabili participanți la trafic, respectiv pietonii și bicicliștii.

Pentru disciplinarea pietonilor, cât și pentru conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun, atunci când traversează drumul public prin loc nepermis, polițiștii rutieri au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, fiind purtate și discuții informativ-preventive cu aceștia, pentru a înțelege care sunt consecințele acestei abateri.

Și bicicliștii au fost vizați de polițiști

Și bicicliștii au fost vizați de polițiști. Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în urma neregulilor constatate. Totodată, în cazul bicicliștilor care nu aveau asupra lor veste reflectorizante, acestea le-au fost oferite de către polițiști.

Pe lângă echipamentul reflectorizant, polițiștii le-au oferit bicicliștilor flyere cu recomandări preventive, cu privire la circulația pe drumurile publice. De asemenea, le-au explicat necesitatea purtării vestei atât la lăsarea întunericului, cât și atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile, făcând dificilă vizibilitatea lor în trafic.

Alte 29 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto, pentru alte abateri la regimul rutier.

Citeşte şi: Gorj: Accident rutier cu două victime în Bălești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS