25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSoluții pentru ca minerilor să nu le scadă veniturile

Soluții pentru ca minerilor să nu le scadă veniturile

Se caută soluții pentru ca salariații Complexului Energetic Oltenia (CEO) să nu piardă din venituri. Aceasta în urma aplicării ordonanței austerității.

Minerii și energeticienii ar putea rămâne fără prime sau cu tichetul de vacanță înjumătățit. De asemenea, salariații cu peste 8.000 de lei net salariu ar putea rămâne de tot fără voucherul de vacanță. Șefii Complexului Energetic Oltenia trebuie să vină în fața sindicatelor din companie cu trei seturi de propuneri pentru a salva veniturile angajaților.

Propunerile vor fi prezentate sindicatelor din CEO în cursul săptămânii viitoare. „S-a convenit la ultima comisie sindicate-administrație ca administrația să vină cu trei variante de salvare a veniturilor în urma aplicării ordonanței austerității. Să fie incluse anumite drepturi în salarii. Știu că vor pierde din indemnizații și cei care au funcții de conducere. Vor fi reduse și la ei cu 50%. Oamenii nu cred că vor pierde la salarii, dar vor pierde la beneficiile extrasalariale. Vedem ce se poate îngloba în salariul de bază. Sunt economiști, directori la CEO. Așteptăm propunerile. Oamenii sunt deja îngrijorați că vor pierde din venituri. Acestea sunt negociate în Contractul Colectiv de Muncă”, a declarat Alin Munteanu, sindicalist în cadrul Complexului Energetic Oltenia și liderul Cartel Alfa Gorj. Complexul Energetic Oltenia are în momentul de față 9.700 de salariați.

Citește și: Guvernul aprobă joi Bugetul de Venituri și Cheltuieli al CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS