18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de animale vor fi microcipate

Sute de animale vor fi microcipate

Sute de animale din Gorj vor fi sterilizate și microcipate în următoarele zile. Este vorba de câini și pisici cu stăpân. Direcția de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj se alătură campaniei de sterilizare, pentru câinii și pisicile cu stăpân, organizată de către Adăpostul Public Rovinari, Asociația Freundeskreis Brunopet E.V. și Animus Vet.

În cadrul acestei campanii noi vom pune la dispoziție 400 de microcipuri și vom asigura transportul din localitățile Fărcășești, Bâlteni și Negomir. Este vorba de o campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor de rasă comună și pisicilor. Cetățenii sunt așteptați cu animalele la adăpostul canin din Rovinari.

Toți cei care doresc să participe și nu dispun de transport vor beneficia de o mașină pentru a se deplasa. Organizatori ai campaniei sunt: Direcția de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj. Spl Rovinari, Primăria Negomir, Primăria Rovinari, Adăpostul Public Canin Rovinari, Primăria Fărcășești și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Vor să microcipeze peste 3.000 de animale până anul viitor

Autoritățile din Gorj au aprobat un program de microcipare a câinilor cu sau fără stăpân din județ. Săptămâna aceasta vor fi microcipate 400 de animale din Rovinari și din împrejurimi. Campania de microcipare se derulează în paralel cu o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și a pisicilor.

Luis Popa, managerul Direcției de Gestionare a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, a precizat că obiectivul este ca până anul viitor să fie microcipate peste 3.000 de animale, respectiv câini sau pisici. Direcția de Protecția Animalelor Gorj lucrează în același timp și cu asociațiile de protecția animalelor, precum și cu Serviciul Poliția Animalelor Gorj. Direcția intervine la solicitarea poliției și ridică animalele bătute sau îngrijite necorespunzător.

Citeşte şi: Un bărbat s-a urcat beat la volan şi a lovit trei maşini, între care o autospecială de poliţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS