17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDSP Gorj a amendat zeci de cabinete medicale

DSP Gorj a amendat zeci de cabinete medicale

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat în luna septembrie o acțiune tematică de control care a vizat cabinetele de medicină de familie și cabinetele medicale de specialitate.

În cadrul acestei acțiuni au fost verificate 102 cabinete, dintre care 51 cabinete de medicină de familie și 51 cabinete de specialitate. În urma verificărilor, au fost aplicate 36 de sancțiuni, din care 9 avertismente și 27 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 156.000 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru neconformități, precum: stare igienico-sanitară necorespunzătoare; neasigurarea corespunzătoare a lanțului de frig și monitorizare necorespunzătoare a temperaturii la lanțul de frig; funcționarea cabinetului medical într-un spațiu fără autorizație sanitară de funcționare; nerespectarea programului de lucru; nerespectarea circuitelor funcționale; neasigurarea cabinetului cu apă curentă caldă și rece; gestionare necorespunzătoare a deșeurilor medicale; nerespectarea precauțiunilor standard, igienă necorespunzătoare a mâinilor(unghii cu gel și bijuterii); nerespectarea structurii funcționale.

Citeşte şi: Apel pentru personalul medical să se înscrie ca voluntar pentru tratarea răniților din Israel 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS