32.3 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStații de călători ultramoderne, achiziționate pentru orașul Novaci

Stații de călători ultramoderne, achiziționate pentru orașul Novaci

Orașul Novaci va beneficia de stații de călători ultramoderne. Echipamentele vor fi achiziționate în cadrul proiectului care vizează realizarea rețelei de transport public de călători în orașul Novaci.

Stațiile vor fi livrate în această toamnă. Bugetul alocat este de peste 700.000 de lei. Achiziția Primăriei Novaci vizează furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a 32 de stații intermediare pentru călători.

Proiectul „Realizarea rețelei de transport public de călători în orașul Novaci, județul Gorj”, a fost depus prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014 – 2020 Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Prioritatea de investiții este de promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane. Obiectivul Specific este de reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Investiție în dezvoltarea turismului și în Baia de Fier

Și în localitatea Baia de Fier se investește în infrastructură pentru modernizare. Este nevoie de un sistem de irigații pentru spațiile verzi realizate în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii turistice în Baia de Fier. Sistemul de irigații va acoperi toate zonele verzi și va fi montat în această toamnă. Valoarea echipamentului este de peste 800.000 de lei. Primăria Baia de Fier derulează în acest moment cea mai amplă investiție din județul Gorj în vederea creșterii atractivității stațiunii turistice cu același nume.

Pentru a oferi turiștilor posibilitatea creșterii duratei sejurului petrecut aici, Primăria Baia de Fier este aproape gata de finalizarea celui mai important proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice și de agrement din zona Gorjului.

Astfel, începând cu 2024, turiștii sosiți la Baia de Fier, dar și localnicii, se vor putea bucura de:

  • un traseu pentru cicloturism de 7,7 km,
  • alei pietonale 7,7 km,
  • zonă de parc-spațiu verde amenajat: 30.738 mp,
  • zonă de recreere,
  • popasuri, agrement în suprafață de 2714,5 mp,
  • loc de joacă/fitness,
  • pista pumptrack,
  • bordeie pentru meșterii populari,
  • scenă demontabilă pentru organizarea unor evenimente de amploare,
  • rețea de internet WIFI etc.

Lucrările se derulează acum în zona Peșterii Muierilor în cadrul Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier, Județul Gorj” – un proiect unde comuna Baia de Fier a obținut finanțare europeană prin programul POR 2014-2020, a cărui valoare este de 22.558.332,27 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21.908.111,18 lei.

Citește și: Se modernizează Parcul Industrial Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS