13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHeliportul din Târgu Jiu, gata de luna viitoare

Heliportul din Târgu Jiu, gata de luna viitoare

Municipiul Târgu Jiu va beneficia de luna viitoare de un heliport care va putea să fie utilizat și pe timp de noapte. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a declarat că lucrările vor fi gata până la finalul lunii viitoare. Data stabilită prin contractul semnat cu firma constructoare este 17 octombrie.

Primăria Târgu Jiu a emis la începutul lunii iulie ordinul de începere a lucrărilor pentru heliportul din Târgu Jiu. Lucrările au fost demarate la începutul lunii august. Este o investiție de peste 3 milioane de lei care prevede: luminatul special, balizaj, sistem de avertizare, construcții aferente instalațiilor și care va permite operarea heliportului pe timp de noapte. Astfel, va deveni posibil transportul rapid, la orice oră, al pacienților aflați în stare gravă.

A fost nevoie de un aviz de la Autoritatea Aeronautică

Viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a precizat că lucrările ar fi început și mai repede, însă timp de câteva luni s-a așteptat după un aviz de la Autoritatea Aeronautică Română.

Fără avizul respectiv nu ar fi putut fi executate modificări la heliportul existent lângă Parcul Central din Târgu Jiu. Cert este că din această toamnă, pacienții în stare gravă vor putea fi preluați în orice moment de la Târgu Jiu, inclusiv pe timp de noapte.

„Am așteptat după acel aviz de la Autoritatea Aeronautică. Dacă venea mai repede probabil că aveam deja lucrările executate. Va fi dotat cu toate cele necesare pentru utilizarea pe timp de noapte. După finalizarea lucrărilor va fi o perioadă de trei luni necesară pentru instruirea personalului.

Evenimentele care erau organziate pe insuliță an de an până acum se vor muta de anul viitor în zona de agrement din cartierul Narciselor. Acolo avem 12 hectare de teren și vor putea fi găzduite evenimente, precum Zilele Orașului, Festivalul Berii, spectacole și altele”, a declarat viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

Citeşte şi: Studenții care au restanțe nu vor mai avea gratuitate pe CFR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS