23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul Tineretului de la Godinești și-a desemnat câștigătorii

Festivalul Tineretului de la Godinești și-a desemnat câștigătorii

La Godinești, în județul Gorj, a avut loc săptămâna aceasta o nouă ediție a „Festivalului Tineretului”. Prefectura, Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Godinești, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Școala Populară de Artă Târgu Jiu “Constantin Brâncuși” au organizat acest eveniment. Festivalul a crescut de la an la an, numărul spectatorilor prezenți la Godinești confirmând acest lucru. Trofeul „Festivalului Tineretului” asigurat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, a fost câștigat de către Denisa Ungureanu.

Secțiunea soliști vocali

Premiul I a fost câștigat de către Ivan Andrei. Premiul al II-lea a fost câștigat de către Hârșovescu Cosmina, iar premiul al III–lea de către Măruță Diana. Mențiunea a fost câștigată de către Falcoe Iulia.

Secțiunea soliști instrumentiști

Premiul I la soliști instrumentiști a fost câștigat de Rusu Raul. Premiul al II-lea la această secțiune a fost obținut de către Lala Ianis, iar premiul al III-lea de către Cidoiu Dinică. Mențiunea la soliști instrumentiști a fost câștigată de către Lăcătușu Stelian.

Secțiunea dansuri populare

Locul I a fost câștigat de către Ansamblul Folcloric din Dragotești, iar locul al II-lea de către Ansamblul Folcloric din Bolboși. Festivalul a avut loc pe scena în aer liber din Godinești. Juriul a fost alcătuit din specialiști pe domenii și din reprezentanții organizatorilor. Sonorizarea a fost asigurată de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Toate premiile au fost acordate de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS