13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de 33 de milioane de lei pentru combaterea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean din Târgu Jiu

Buget de 33 de milioane de lei pentru combaterea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are prevăzută suma de 33 de milioane de lei pentru combaterea infecțiilor nosocomiale.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Contractul va fi implementat în 15 luni. Proiectul prevede dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Se are în vedere asigurarea echipamentelor pentru un laborator de microbiologie. Vor fi achiziționate sisteme pentru decontaminarea aerului și dezinfecția suprafețelor. Vor mai fi cumpărate echipamente de protecție pentru salariații Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Se dorește ca, în urma implementării proiectului, numărul de infecții nosocomiale să fie redus semnificativ. Dotarea cu echipamente noi, alături de respectarea procedurilor interne, să contribuie la un număr mai mic de infecții intraspitalicești la unitatea medicală din municipiul Târgu Jiu.

Analize mai bune în viitorul Laborator

Dumitru Vlăduț, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că echipamentele care vor ajunge în cadrul Laboratorului de microbiologie vor putea determina exact dozele de antibiotic folosite pentru eliminarea unor bacterii. „Vom realiza antibiograme extinse. Vom vedea exact dozele de antibiotic, să eliminăm anumite infecții. Vom fi stabilite exact dozajele minime. Pentru blocul operator și sălile de consultații vom avea echipamente hepaozon. Va exista și o stație de tratare a deșeurilor medicale. Nu vom mai cheltui bani cu firmele care preiau astfel de deșeuri. Vor fi cumpărate și nebulizatoare pentru saloane sau aparate pentru încălțarea automată a botoșeilor pentru toate secțiile”, a declarat medicul epidemiolog Dumitru Vlăduț, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Citeşte şi: Gorj: Localnicii din Runcu primesc stimulente pentru a renunța la mașinile vechi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS