15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă o primă pentru angajații CEO, companie în restructurare

Încă o primă pentru angajații CEO, companie în restructurare

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor încasa încă un bonus. Este vorba de încă o primă de ziua meseriei.

Pe 20 iulie este marcată Ziua Energeticianului. Sfântul Ilie este ocrotitorul angajaților din termocentrale și din sistemul energetic. Angajații Complexului Energetic Oltenia, companie aflată în restructurare, vor încasa o primă în valoare de 3.000 de lei brut fiecare. Valoarea netă a bonusului este de peste 1.700 de lei. Prima a fost negociată între sindicate și administrație. A fost semnat un Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Anul trecut, cuantumul primei a fost de 1.500 de lei. Prima va fi acordată în jurul datei de 18 iulie. An de an primele se negociează între sindicate și administrație și sunt majorate. La nivelul companiei sunt acordate și prime de Paște și Crăciun, precum și o cotă de combustibil.

Trebuie să închidă capacități

Cu toate că se acordă periodic prime de mii de lei, Complexul Energetic Oltenia a primit ajutoare de stat de peste un miliard de lei. Banii au fost acordați pentru plata certificatelor de CO2. În schimbul ajutoarelor financiare de stat, România s-a obligat în fața Comisiei Europene să restructureze din temelii Complexul Energetic Oltenia. Astfel, Planul de restructurare al CEO prevede închiderea de grupuri energetice și de cariere miniere. Din 10 cariere miniere, în 2026 vor mai rămâne 4 subunități. De asemenea, tot în 2026 vor mai rămâne 3 grupuri energetice, din 5 câte mai există în momentul de față. Tot până în anul 2026, când trebuie finalizat Planul de restructurare, Complexul Energetic Oltenia va trebui să mai rămâne cu numai 4.500 de angajați. În momentul de față, compania energetică are peste 10.000 de salariați. În același timp, colosul energetic și-a propus să construiască până în 2024 8 parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze naturale.

Citeşte şi: Târgu Jiu: A fost refăcut gazonul înaintea meciului dintre FCU – FCSB

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS