20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevul gorjean Mihai Bratu va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Elevul gorjean Mihai Bratu va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Mihai-Alexandru Bratu, elevul de aur al Gorjului va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Gorj sprijină performanța școlară.

Potrivit ISJ, elevii din Gorj au reușit în fiecare an să obțină rezultate extraordinare la olimpiade și concursuri, reușind prin performanțele lor să claseze Gorjul pe primele locuri ale clasamentelor naționale și internaționale. Mihai-Alexandru Bratu este un astfel de elev de excepție. Mihai este absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu Jiu, profilul matematică-informatică. Mihai-Alexandru Bratu a încheiat fiecare an de liceu cu media generală zece, medie obținută și la Examenul de Bacalaureat.

Medalia de aur la olimpiada internațională

Olimpicul a obținut în fiecare an premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”. La etapa națională, a obținut, de asemenea, locul III în clasa a X-a, locul II în clasa a XI-a, mențiune în acest an. A repetat performanța de a se califica în lotul lărgit, apoi restrâns al României pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică. A câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, clasându-se pe locul 11 la nivel mondial. Liceanul din Târgu Jiu a fost cel mai tânăr component din echipa României, alături de care a obținut și o Mențiune Specială la Olimpiada Internațională la proba pe echipe. Ca o încoronare a tuturor acestor performanțe, anul acesta Mihai va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică, alături de alți trei liceeni din țară. Competiția va avea loc la Bansko, în Bulgaria și se va desfășura în perioada 23-29 iulie. Mihai Bratu este admis încă din timpul liceului la o universitate din Olanda, unde va fi student din această toamnă.

Citeşte şi: Târgu Jiu: A fost refăcut gazonul înaintea meciului dintre FCU – FCSB

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS