17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCorpul de Control al prefectului a fost trimis la Spitalul Cărbunești

Corpul de Control al prefectului a fost trimis la Spitalul Cărbunești

Corpul de Control al prefectului de Gorj a fost trimis pentru verificări la Spitalul din Târgu-Cărbunești.

Decizia a fost luată de prefectul de Gorj, Iullian Popescu, după ce un pacient a fost lăsat neoperat, deși se afla de câteva săptămâni la unitatea medicală. Funcționarii din cadrul Corpului de Control vor verifica tot ce s-a făcut pentru ca pacientul Aurel Miruță, de 55 de ani, paralizat și internat la unitatea medicală cu o infecție puternică la piciorul drept, să beneficieze de tratamente. Bărbatul, din comuna Prigoria, este paralizat de 30 de ani de la brâu în jos și este dependent de scaunul rulant. A ajuns la Spitalul din Târgu-Cărbunești luna trecută, prezentând escare la piciorul drept.

Infecția s-a extins și medicii au luat decizia să îi fie amputat piciorul din șold. Ulterior, au realizat că intervenția chirurgicală îi depășește și au renunțat să mai facă operația. Ar fi trebuit să ceară transferul la un alt spital din țară. Timpul a trecut și starea pacientului Aurel Miruță s-a agravat. Motivul a fost că nimeni nu a dorit să îl preia pe pacient pentru a fi operat, dată fiind starea gravă în care se afla acesta și complexitatea intervenției chirurgicale.

Ținut degeaba la Cărbunești

După ce cazul lui Aurel Miruță, ținut pe patul de spital în așteptarea morții, a devenit public, șefii Spitalului din Cărbunești au făcut o ședință pentru a analiza situația pacientului care nu mai avea o șansă la existență. Joia trecută Comisia de specialiști din cadrul unității medicale a stabilit că nu este un caz urgent. Prin urmare, bolnavul a fost ținut încă patru zile la Cărbunești și abia luni a avut loc transferul la o clinică din Craiova. Medicii craioveni au fost singurii care l-au primit pe Aurel Miruță, însă s-au îngrozit când au văzut în ce stare se afla pacientul. Astfel, s-a stabilit că este vorba de o urgență medicală. Bolnavul a fost operat tot luni. Intervenția chirurgicală a fost una complicată, iar operația a durat aproape 4 ore.

Aurel Miruță se află acum la ATI, pentru recuperare, după ce i-a fost amputat piciorul drept și o parte din șold. Rămâne de văzut ce hârtii vor analiza la Spitalul Cărbunești inspectorii Corpului de Control al prefectului de Gorj și cum vor justifica medicii întârzierea transferului, pe motiv că nu este un caz urgent.

Citește și: Patroana căminului de bătrâni care funcționa clandestin la Țicleni, anchetată de poliție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS