13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProgram turistic de week-end „Hobița-Stradivarius-Acasă la Brâncuși”

Program turistic de week-end „Hobița-Stradivarius-Acasă la Brâncuși”

În week-end-ul 7-9 iulie autoritățile din Peștișani, Gorj, propun 3 zile de evadare în comuna natală a sculptorului Constantin Brâncuși.

Astfel, pe 7 iulie publicul poate sosi la Peștișani și să se cazeze la una din pensiunile din zonă. Aici se poate vizita Casa „Mitu”, mini-muzeu al tradițiilor populare, în baza unei programări la 0746.030.243, iar de la ora 18.45 este programat recitalul extraordinar al violonistului Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius și al Adelei Liculescu-pian, în cadrul Turneului Stradivarius-„In the Mood for Love”.

A doua zi, publicul este invitat să se relaxeze pe Valea Bistriței, să viziteze barajele Clocotiș și Vâja (se poate ajunge cu orice mașină) sau să asculte poveștile spuse de Doina Pană, ghidul de la Casa Memorială „Constantin Brâncuși” de la Hobita. La circa 200 de metri de acest loc se află un teren de minigolf pentru copii.

Patru biserici din lemn

Duminică, 9 iulie, programul pus la punct de autoritățile locale propune vizite la bisericile de lemn din comuna Peștișani: Frâncești, Peștișani-Gureni-Hobița, acestea fiind incluse în Ruta Cultural Turistică Dezvoltată în Plan Național de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului din România. Programul de vizitare este între orele 11.00-13.00.

Pentru detalii despre biserici, programul de vizitare în alte perioade, bilet gratuit online de vizitare poate fi accesat site-ul agenției partenere Romanian Adventures https://www.romanian-adventures.ro/oferte/bilet-ruta-bisericilor-de-lemn-din-pestisanihttps://www.romanian-adventures.ro/oferte/bilet-ruta-bisericilor-de-lemn-din-pestisani.

Programul a fost conceput împreună cu partenerii locali ai turneului Stradivarius la Hobița, respectiv Pensiunea „La Moara” Peștișani și Casa „Mitu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS