14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei turiști, recuperați de pe munte de salvamontiștii gorjeni

Trei turiști, recuperați de pe munte de salvamontiștii gorjeni

Trei turiști, recuperați de pe munte de salvamontiștii gorjeni. Salvamontiștii gorjeni au intervenit în noaptea de joi spre vineri în Masivul Vâlcan pentru recuperarea a trei turiști.

Cele trei persoane au fost anunțate ca dispărute, după ce au plecat într-o drumeție montană cu bicicletele. Apelul de urgență a fost lansat de către familiile celor trei. Asta după ce, timp de peste 5 ore, nu au mai putut lua legătura telefonic cu aceștia. Pentru soluționarea cazului au plecat la intervenție 6 salvamontișți din baza centrală Salvamont din Târgu Jiu cu trei mașini de intervenție și ambulanțe Salvamont și un echipaj din baza Salvamont Padeș cu un ATV. Cei trei au fost găsiți. Erau în coborare de pe munte și nu aveau probleme medicale.

Potrivit Salvamont Gorj, turiștii erau echipați corespunzător, puteau să treacă fără probleme peste noapte pe traseul de munte. „Doar lungimea și dificultatea traseului planificat ducând la această întârziere în noapte, iar lipsa semnalului telefonic și a informațiilor generând îngrijorarea familiei. Pentru verificarea zonei de Nord a masivului au fost alertați și reprezentanții Serviciul Salvamont din județul Hunedoara. Atât cei trei, cât și familile lor au procedat corect, primii păstrând unitatea grupului, iar familiile anuntând structurile de salvare atunci când au crezut că pot fi probleme.”, conform Salvamont Gorj

Citeşte şi:Gorj: Echipamente pentru practicarea boxului, în fața Postului de Poliție din Scoarța

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS