15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampioană olimpică, invitată la inaugurarea sălii de sport din Turburea

Campioană olimpică, invitată la inaugurarea sălii de sport din Turburea

Lucrările de la Sala de Sport din Turburea, județul Gorj, se apropie de final. Potrivit autorităților locale, luna viitoare, cel târziu pe 1 august este programată inaugurarea obiectivului.

Acesta este realizat de Compania Națională de Investiții. Bugetul este de peste 2 milioane de euro. Există o întârziere de o jumătate de an în ceea ce privește execuția lucrărilor. Motivul este lipsa de muncitori. La festivitatea de deschidere a fost invitată să participe campioana olimpică la maraton Constantina Diță Tomescu.

Aceasta este fiică a locului. Noua sală de sport va avea 100 de locuri li va fi prevăzută cu toate facilitățile pentru a găzdui inclusiv competiții. Constantina Diță a confirmat participarea la evenimentul care va reuni autoritățile locale, județene, precum și locuitorii comunei, având în vedere că este prima sală de sport construită în localitate.

Construită de muncitori din India

Ion Bârcă, edilul din Turburea, a declarat că se are în vedere și ca sala de sport să poarte numele unuia dintre sportivii născuți în comună. Încă nu s-a discutat cu toți și, prin urmare, nu s-a stabilit care va fi acesta. Este de amintit că marea campioană olimpică a dat deja numele Stadionului Municipal din Târgu Jiu. Constantina Diță Tomescu a locuit și s-a antrenat mulți ani la Târgu Jiu, unde a activat la secția de atletism a CS Pandurii.

„Marea noastră campioană a confirmat că participă. Aș spune că mai sunt 2 săptămâni și sala de sport va fi gata, dar nu vreau să greșesc. Cred că în iulie vom face festivitatea de inaugurare. S-a lucrat greu din lipsă de muncitori. Au adus din India. Acum sunt 2 români și 5 indieni care fac ultimele lucrări la sala de sport. Va fi prima noastră sală de sport din Turburea. Vreau să fie folosită de toți copii de la școlile din comună. Nu vreau să mai aud scuza că nu mai au sală de sport. Au și o campioană pe care să o urmeze. E un model în atletismul de mare performanță”, a declarat Ion Bârcă, edilul din Turburea.

Citește și: Cel mai mare hotel din Rânca, scos la vânzare cu aproape 3 milioane de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS