25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO vinde hotelul Mina din Rânca

CEO vinde hotelul Mina din Rânca

Complexul Energetic Oltenia (CEO) scoate la vânzare un hotel pe care îl deține în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj.

Au fost întocmite documentațiile necesare care vor fi prezentate acționarilor Complexului Energetic Otenia, la finalul acestei luni. Propunerea este de vânzare a acțiunilor pe care compania energetică le deține la Hotelul „Mina” din Rânca. Acesta a fost construit cu mai mulți ani în urmă și ar fi trebuit să fie folosit de către angajații din minerit și din sectorul energetic. O perioadă de timp a stat închis, după ce la un moment dat a fost gestionat de sindicatele conduse de către Marin Condescu. De altfel, între acționari se află și sindicatele din sectorul minier. Complexul Energetic Oltenia deține 37% din acțiunile la Hotelul „Mina”, din Rânca, și acum dorește să renunțe la activele aferente numărului de acțiuni. Astfel, se va încerca vânzarea acțiunilor, chiar din această vară.

Au scos la vânzare Baza de la Săcelu

Un prim mare obiectiv a CEO a fost scos la vânzare anul trecut este Baza de tratament și bazinele de la Săcelu. Măsura valorificării activelor de la Săcelu este parte din Planul de Restructurare al CE Oltenia notificat Comisiei Europene în 4.12.2020, revizuit în iunie 2021 și completat în decembrie 2021.

Comisia Europeană a aprobat la data de 26.01.2022 planurile României de a acorda CE Oltenia un ajutor de restructurare. Măsura va permite CE Oltenia să își finanțeze Planul de Restructurare. CEO a scos la vânzare atât clădirile din zonă, cât și terenurile și luciul de apă.

Vânzare activelor non-core, disponibilizabile ale S. C.E.O. S.A., constând în imobile, dotări mijloace fixe și terenurile aferente:

  • Teren aferent imobilului „Bază de tratament”, în suprafață de 3.253,92 mp;
  • Teren aferent activului „Plajă împreună cu bazinele de apă minerală”, în suprafață de 10.147,00 mp;
  • Teren aferent activului „Centrală termică, spălătorie și parcare”, în suprafață de 1.772,90 mp și aferent fostului activ „Vila 3 și Vila 6”, în suprafață de 416,78 mp;
  • Teren aferent imobilului „Bloc de garsoniere”, în suprafață de 1.552,21 mp;
  • Teren aferent imobilului „Cantină Restaurant”, în suprafață de 561,00 mp, conform CEO.

Dețin un hotel și la Târgu Jiu

Complexul Energetic Oltenia deține o unitate de cazare și la nivelul municipiului Târgu Jiu. Este vorba de Hostelul „Maiami”. Complexul Energetic Oltenia intenționează însă să scoată la vânzare activele care nu au legătură directă cu producția de energie electrică. Între acestea se află și câteva unități de cazare. Cea mai importantă este Hostelul „Maiami” de pe Calea Eroilor din Târgu Jiu.

Potrivit CEO, Hostelul „Maiami” este situat în centrul municipiului Târgu Jiu, pe celebra axă a operelor brâncușiene ce alcătuiesc „Calea Eroilor”. Turistul abia sosit din călătorie, poate alege un loc de odihnă din cele 64 de locuri de 3 stele (30 de camere duble și un apartament de 4 locuri).

Majoritatea camerelor sunt prevăzute cu:

  • aer condiționat,
  • baie proprie,
  • conexiune Internet Wi-Fi,
  • telefon,
  • televizor,
  • minibar.

La dispoziția oamenilor de afaceri stă un apartament compus din 2 dormitoare și sală de protocol, unde aceștia își pot invita partenerii de afaceri sau pot organiza mese festive. Restaurantul de la parterul hostelului (80 de locuri) îmbină elementele bucătăriei tradiționale românești cu cele specific gorjenești. Acesta dispune de 80 de locuri. Hostelul Maiami este funcțional în momentul de față. Numele unității de cazare a fost scris greșit, respectiv fonetic, după denumirea orașului din SUA, Miami. Acesta lucru s-a întâmplat în perioada în care hostelul a aparținut Complexului Energetic Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS