14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTinere din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, campioane la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin

Tinere din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, campioane la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin

Tinere din sistemul de protecție al DGASPC Gorj sunt campioane la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin.

Locurile I și II la proba de aruncare a mini-suliței, la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin au fost câștigate de două tinere beneficiare ale unor servicii sociale din subordinea DGASPC Gorj.
Lotul național de atletism al României, care participă la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin, are în componența sa și două beneficiare ale sistemului de protecție specială al DGASPC Gorj, respectiv:

  • o tânără de la Casa de tip familial Răchiți,
  • o tânără de la Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu-Jiu.

Fetele au reușit să urce pe podium la Berlin, obținând locurile I și II la aruncarea mini-suliței.
Campioanele antrenate de Letiția Stroia merită toate felicitările.
La Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin participă 7.000 de sportivi din 190 de țări și se întrec la 26 de sporturi. Competiția se desfășoară în perioada 17-25 iunie. Echipa României este formată din 31 de sportivi și 16 antrenori, staff tehnic și medic.

Special Olympics încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor. Ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte.

Citește și: (VIDEO) Incendiu într-o garsonieră din Râmnicu Vâlcea. 4 persoane, la spital. Una este în stare gravă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS