14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Rovinari solicită zeci de hectare de teren de la CEO

Primăria Rovinari solicită zeci de hectare de teren de la CEO

Edilii din Rovinari solicită preluarea a zeci de hectare de terenm de la Complexul Energetic Oltenia(CEO). Primăria din Rovinari și-a propus să atragă și mai mulți investitori privați în perioada următoare.

Având în vedere că la nivel local nu mai există disponibile suprafețe de teren întinse, obiectivul autorităților locale este de a prelua terenuri de la carierele miniere din zonă și de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Astfel, obiectiuvl este construirea unui parc industrial pe terenurile care vor fi preluate de la Complexul Energetic Oltenia.

„Nu mai avem niciun fel de terenuri la nivelul autorității locale. Acum încercăm să identificăm și suprafețe private pentru investiții locale. Obiectivul nostru este de a preluat terenuri de la Complexul Energetic Oltenia pentru un parc industrial. Acest lucru ar însemna și mai multe locuri de muncă la nivelul orașului.

Un alt obiectiv este construirea de sere și sprijinirea locuitorilor orașului să se ocupe de astfel de investiții și să fie amenajate și zone pentru desfacere”, a declarat Gabril Crăc, administratorul public al Primăriei Rovinari.

Parc fotovoltaic pe fostul depozit de cărbune

De asemenea, Primăria Rovinari și-a propus să construiască un parc fotovoltaic pentru oraș. Investiția ar trebui să acopere necesarul de electricitate pentru instituții și pentru iluminatul public. Zona aleasă este terenul unde a funcționat fostul depozit de cărbune al Termocentralei de la Rovinari. Acesta a fost desființat în urmă cu mai mulți ani și terenul ar fi disponibil pentru o serie de investiții și obiective. Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei Rovinari, a declarat că se caută surse de finanțare pentru noua investiție.

„Un parc fotovoltaic ar fi util pentru reducerea cheltuielilor la energie electrică pentru primărie. Am avea energie pentru consumul propriu și restul va fi injectat în sistem. Zona de amplasare a parcului fotovoltaic ar fi fostul depozit de cărbune care acum este dezafectat. Sper să identificăm o sursă de finanțare pentru realizarea acestui obiectiv”, a mai declarat Gabriel Crăc.

Citeşte şi: 5 monitoare noi pentru funcții vitale, în dotarea secției Pediatrie din Spitalul Județean Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS