16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul manager Ciobotărică are de plătit către CEO peste 350.000 de lei

Fostul manager Ciobotărică are de plătit către CEO peste 350.000 de lei

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, are de achitat către companie suma de peste 350.000 de lei.

Alături de Directorat, Laurențiu Ciobotărică, a aprobat plata de salarii compensatorii către un fost șef din companie, Aurel Medințu. Curtea de Conturi a stabilit că Medințu nu avea dreptul la lefuri compensatorii. A dispus ca angajatorul să facă demersuri pentru a recupera sumele plătite.

CEO a apelat la instanța de judecată

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a apelat la instanța de judecată, unde a fost chemați inclusiv moștenitorii lui Aurel Medințu (fiul și fosta noră). Ex-directorul a decedat între timp. Tribunalul Gorj a dispus ca Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al CEO, să achite companiei suma de peste 350.000 de lei. Decizia poate fi contestă cu apel.

„Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocată de pârâtul Ciobotărică Ion Laurentiu. Respinge exceptia lipsei calitătii procesual pasive invocată de pârâtul Petroniu Ion. Admite in parte actiunea asa cum a fost precizată . Obligă pârâtul Ciobotărică Ion Laurentiu la plata către reclamantă a sumei de 352.779 lei precum şi la plata dobânzilor legale aferente acestei sume de la data de 31.07.2018 şi până la data plătii efective a sumei.

Obligă pârâtul Ciobotărică Ion Laurentiu să plătească reclamantei suma de 7132,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge actiunea fată de pârâtul Antonie Daniel. Respinge actiunea fată de pârâtul Petroniu Ion. Respinge actiunea fată de pârâtii Medinţu A. Dan şi Stoian Madalina ( in calitate de mostenitori ai autorului Medinţu Aurel). Obligă reclamanta Societatea Complexul Energetic Oltenia SA să plătească pârâtului Antonie Daniel suma de 5000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, pârâtului Petroniu Ion suma de 6.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, pârâtilor Medinţu A. Dan şi Stoian A .Mădălina, în solidar, suma de 4.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj.”, conform Tribunalului Gorj.

Legat de acordarea plăților compoensatorii către Aurel Medințu, fostul șef al CEO, Laurențiu Ciobotărică, a și fost trimis în judecată și ulterior condamnat la închisoare cu suspendare.

Citeşze şi: Cutremur de 4,1 grade pe scara Richter în Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS