25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudeţe din Oltenia, sub cod galben de ploi torenţiale

Judeţe din Oltenia, sub cod galben de ploi torenţiale

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă averse torenţiale şi instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe din Oltenia, duminică. Au fost emise avertizări cod galben şi portocaliu.

O avertizare cod galben, este în vigoare de la ora 11.00 până la ora 23.00. Este anunţată instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Olteniei, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp. Izolat vor fi de peste 30 l/mp”, precizează ANM.

Avertizare cod portocaliu

O altă avertizare, cod portocaliu, este valabilă în intervalul 12.00 – 21.00. Meteorologii anunţă averse torenţiale în judeţele: Sălaj; Cluj; Arad; Timi;, Caraș-Severin; Hunedoara; Suceava; Neamț și Harghita. De asemenea, vor fi averse torenţiale și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău.

„În județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, informează ANM.

Citeşte şi: (VIDEO) Ministrul Educației a anunțat măsuri privind închiderea anului școlar și examene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS