16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Un șofer pozitiv la canabis și cu permisul suspendat, furt de la o benzinărie

Gorj: Un șofer pozitiv la canabis și cu permisul suspendat, furt de la o benzinărie

Un șofer pozitiv la canabis și cu permisul suspendat, furt de la o benzinărie. Un bărbat, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și cu permisul suspendat, a fost reținut de polițiștii gorjeni.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au identificat ieri un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 67 Bălești, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la canabis. Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge. Polițiștii au stabilit că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din 2021.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are suspendat acest drept și aflat sub influența substanțelor psihoactive.

„Totodată, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au continuat cercetările. Aceştia au stabilit că bărbatul ar fi sustras în noaptea de 9 spre 10 iunie, un sertar metalic în care se afla suma de 100 de lei și mai multe pachete de țigări, din incinta unei stații peco, din comuna Bălești.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este de aproximativ 9.000 de lei. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate de polițiști și restituite persoanei vătămate. În urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului”, conform IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS