10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCe procent de creștere salarială vor profesorii gorjeni pentru a stopa greva

Ce procent de creștere salarială vor profesorii gorjeni pentru a stopa greva

Profesorii din Gorj au stabilit procentul de creștere salarială care îi va convinge să stopeze greva începută în urmă cu peste două săptămâni.

Este vorba de un procent de cel puțin 35% creștere salarială. Acesta ar trebui să fie aplicabil imediat pentru ca protestele să fie oprite.

„Orice negociere realistă trebuie să plece nu de la 18-25%, ci de la minimum 35% care trebuie dat nu peste un an. Nu peste doi, nu peste șapte, ci acum. Când vor înțelege să renunțe la jocul de-a plafonarea sporurilor la valori de acum 5 ani, plafonări care aduc în fiecare lună pierderi de sute de lei salariaților? Când vor aplica și toate celelalte sporuri/indemnizații la baza în plată? Când vor aplica hrana și doctoratul la salariul minim pe economie ACTUAL, nu din o mie nouă sute toamna? Au trecut deja 5 ani.

Când vor include hrana în indemnizația de concediu de odihnă, așa cum spune legea, și integral în toate celelalte tipuri de concedii? Când vor acorda indemnizația de hrană și în zilele libere suplimentare din zilele lucrătoare care se recuperează? Cum e posibil ca hrana să ajungă la 7.50 lei net pe zi calendaristică din cauza plafonărilor peste plafonări?”, conform unui comunicat al UJSLI Gorj și SLI Târgu Jiu.

Au fost reluate cursurile în unele școli

Dacă majoritatea profesorilor din județul Gorj s-au aflat și marți în grevă generală, câțiva dascăli au decis să reia cursurile. Elevii au au fost chemați la școală. Este vorba în special de grupe de preșcolari sau de elevi de școală primară. Inclusiv la școli din Târgu Jiu unii elevi au mers marți la școală. Asta după ce pe grupurile de whatsapp profesorilor le-au comunicat părinților că elevii trebuie să fie aduși la școală. Unii profesori au dorit să facă ultimele evaluări, să mai pună note și să definitiveze mediile elevilor pentru a nu avea probleme la încheierea anului școlar. De altfel, anul școlar ar trebui să fie încheiat oficial săptămâna viitoare, pe 16 iunie. Este de precizat că 82% dintre profesorii din Gorj au semnat pentru grevă generală.

Citeşte şi: (VIDEO) Regele Charles, primit cu aplauze în comuna Viscri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS